АктуалноГласовеМненияНовиниПод ножа

Георги Гергов фактически си отива като лидер на пловдивските червени (ВИДЕО)

Заплашването с папки от трибуната на градската конференция генерира нова вълна на недоволство у социалистите под тепетата

Партийци искат прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка на папките

Иван Петков: Недопустимо е областният председател да се държи като мутра и да заплашва публично партийни членове с папки!

Соня Попова

Млади и стари политически активисти надигнаха смело глави срещу нищо не случването в редиците на Столетницата в Пловдив.  За пръв път в съвременната партийна история на БСП-Пловдив утвърдени и утвърждаващи се членове на партията се обявиха открито против ръководството. Това се случи на Градската конференция на БСП в събота. Датата 16 март 2019-а положи ново политическо начало в редиците на социалистите в Пловдив, което повлича промени във вътрешнопартийния климат и ще доведе до рокади във върхушката.

Припомняме, че на празничния Тодоровден, в самото начало на градската конференция на БСП, бившият лидер Захари Георгиев направи предложение в дневния ред да бъдат вкарани две точки – освобождаване на досегашния председател Красимир Трифонов и избор на нов. Предложението му бе определено от искащите промяна на местно ниво като „спасителна акция срещу бавното угасване на партията“.

Ответният лагер заклейми искащите промяна, наричайки ги „съботьори на евровота“ и „заговорници“, целящи разбиване на организацията. Дебатът за свалянето на градския лидер Красимир Трифонов, според тях, бе поставен на дневен ред с цел да дискриминира областния – Георги Гергов.

Дали това е била целта не стана ясно.

Че Гергов се дискредитира сам се изясни пред всички в залата. В опита си да задържи Трифонов на поста, Гергов го оправда с лични причини. „Краси тази година претърпя смяна в семейството си“. (бел. ред. разбирай развод по негова вина) И като този „аргумент“ не убеди искащите промяна, лидерът избухна със заплаха, че ако конференцията гласува освобождаването му и той ще си тръгне с него.  След което открито заплаши с папки Захари Георгиев и Костадин Арнаудов. (Видеото може да гледате ТУК.)

Заплашването с папки от трибуната на градската конференция генерира нова вълна на недоволство у социалистите под тепетата.

„Недопустимо е областният председател да се държи като мутра и да заплашва публично партийни членове с „папки,“ това коментира пред Под тепето общинският съветник Иван Петков.

Настояваме Прокуратурата да се сезира и да провери има ли „папки“, ако въобще има, и дали в тях се съдържат данни за престъпления, каза още Петков и изрази силно съмнение в това.

Тук би изникнал въпросът укриването на данни за престъпление какво е според закона, допълни той.

В залата стана ясно още, че близо 15 членове, които са се подписали под предложението на Захари Георгиев, не дойдоха и не гласуваха на конференцията. Изводите за тези, които открито изложиха мнението си са ясни – имало е заплахи.

Припомняме, че областният лидер Георги Гергов е бил предупреден за това, което ще се случи, тъй като репортерът ни стана свидетел на разговор, в който член на партията от район Южен разказваше на другарите си как преди два дни самият Гергов се е обадил да го заплаши с папки и компромати, ако гласува това предложение.

Новаторите смятат, че Гергов ще задръжи досегашния си „мутренски“ подход и за доказателство сочат как PR-ката на областната организация правела снимки кой как гласува въпросното предложение.

Крилото, желаещо промяна в Столетницата под тепетата, ясно показа на лидерите на „нелидерската“ партия, че времето за промяна е дошло. Пред невярващите очи на членовете на деловия президум за пръв път застанаха хора с противоположна позиция, които смело я защитаваха. Именно невиждания от години отпор докара Гергов до избухване.

Прогнозата е за промени в ляво, тъй като само 9 спорни гласа не стигнаха Георги Гергова да си хвърли остваката, както заяви от трибуната. Гергов фактически си отива като лидер на пловдивските червени. Въпросът е дали след 8 месеца  – като му изтече мандата, или преди местния вот.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. Като им спре парите, като си вземе колите, като им каже другият път да платят 10,000лв. за наем зала и ще си го искат обратно!
    С Гергов си живеят в лукс. Без него ще се събират във“ водолаза“(там до гребната) на чешмяна вода.
    Всичко им се дава безплатно в момента на БСП! Обаче за това никой нищо не казва! Ядат и пият на поразия в неговия хотел!

  2. БСП е съществувала и без Гергов и след него ще съществува, въпреки опитите да я занули. Времето му изтича, чака да се вдигне цената на имотите малко, да продаде и към Швейцария… Обаче тези, които му лижат задните части трябва да знаят, че няма да ги вземе с него. Къде ще лижат пак, не знам. Където са плюли…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина