АктуалноГрадътНовини

Гарнизон Пловдив отбеляза празника си с красива заря

Само официални лица и медии уважиха военните

Двеминутно светлинно шоу с фойерверки, заря и авотаматни откоси сложи кулминациа на Празника на Гарнизон Пловдив.

На 4 юли 1913 година българската армия побеждава сръбската армия в битката при Криволак. Затова този ден е обявен през 1926 година за празник на Втора тракийска дивизия и подразделенията в състава й. В наше време го отбелязваме като Празник на всички части от състава на Тракийската дивизия и Празник на Пловдивския гарнизон.

Представителните части на подразделенията в рамките на Пловдивския гарнизон преминаха в организирано шествие от пл. „Стефан Стамболов“ през цялата Главна улица до пл. „Съединение“, където пред паметника на Съединението на България бе отслужена Заупокойна молитва от Пловдивския митрополит Николай.

Председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, Областният управител Здравко Димитров и зам.-кметът Розалин Петков бяха сред официалните лица, които уважиха празника на войниците.

Пловдивчани не дойдоха на площада, малцина журналисти също си направиха труда да дойдат на събитието.

По-рано през деня на Учебен център „Црънча“, край село Црънча, обл. Пазарджик, се проведе заключителния етап на националното учение „STEALTH DAGGER 19“ за сертифициране на Тактическата група за Специални операции за участие в Командването на компонента Сили за Специални операции от силите за отговор на NATO NRF 2020.

След обяд в парка в с. Церетелево, общ. Съединение, обл. Пловдив бе открит паметник на княз Алексей Церетелев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина