АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзпод тепетоМненияНовини

Галерия Капана отесня за срещата с екипа на „Визия за София”

Не сме тук да даваме акъл, а да покажем какво правим и какво сме свършили до момента, каза директорът на „Софпроект” арх. Любо Георгиев

Желаем да използваме това, което хората от „Визия за София” ще представят и да работим по него, заяви главният архитект Димитър Ахрянов

Галерия „Капана” отесня за срещата на пловдивчани с екипа на „Визия за София”, която върви в момента с представянето на идеите на хората от столичното общинско предприятие „Софпроект” и ще завърши с дискусия. За събитието дойдоха всички експерти от ОП-то, които работят по анализите и планирането в градското развитие на София, водени от директора на предприятието арх. Любо Георгиев. Да чуят какво имат да им кажат колегите в галерията дойдоха множество архитекти, урбанисти, инженери, ландшафтни архитекти.

„ Правим това събитие, за да се поучим от опита на колегите, преди да мислим за планиране. Да се поучим от хора, които работят по нов начин. Желанието ни е да променим работата на общината и това да помогне на хората. Желаем да използваме това, което хората от „Визия за София” ще представят и да работим по него”, каза главният архитект Димитър Ахрянов, който откри срещата.

„Не сме тук да даваме акъл, а да покажем какво правим и какво сме свършили до момента”, каза арх. Любо Георгиев, преди да даде думата на хората от екипа си, заедно с които извършва анализите и планирането във „Визия за София”. Повечето от тях разясниха, че проблемът в градското управление най-често е липсата на синхронизация между отделните дирекции, а не толкова корупцията.

Кметът Здравко Димитров не присъства на събитието, но през деня днес той подчерта, че общината има намерение да приложи опита на „Софпроект” и под тепетата да се създаде „Визия за Пловдив”.

Очаквайте подробности от срещата!

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина