АктуалноГрадътКултура

Гайди и гъдулки, хора и съвременни танци оживиха Главната отрано (СНИМКИ)

Сцената пред Община Пловдив е център на събитията

Настроението по и около Главната е позитивно, хора пеят, танцуват и се веселят

Телевизия от Матера следи атмосферата в града с няколко камери

Пъстра амалгама от музикални и танцови изпълнения вдига настроението в центъра на Пловдив още от обедните часове на първия ден на града като Европейска столица на културата. Празничният 12 януари е с богата програма на редица места, но към обяд центърът на събитията е сцената пред Община Пловдив. Множество читалища и други състави се редуват с разнообразни изпълнения на сцената. Песни и танци – както народни хорове и инструменти, така и европейска класика, като танцът кан-кан, или съвременни творения впечатляват публиката около все още останалата в града коледна елха.

Музика и танци красят и други пространства – голямо хоро се изви по обяд пред Радио и телевизията, в непосредствена близост до общината. Голяма група гайдари свири на площадното пространство между сградите на БНТ и Радио Пловдив, а танцьори с носии извъртяха традиционния български танц пред впечатлени минувачи.

Гайдар има и на Главната до стълбите на Каменица и шарения надпис Together. Смелият музикант свири пред пловдивчани бос, но събира публика от малки и големи. Като цяло настроението по Главната пешеходна улица е позитивно, като студеното – макар и слънчево – време не плаши пловдивчани и гостите на града. На няколко места се забелязват и различни екипи на италианската телевизия от Матера – другият град Европейска столица на културата. С няколко камери и репортери те записват и предават настроението, седмица преди откриването на годината и в техния град.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина