АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

В Кършияка се жалват от липсата на почистване (СНИМКИ)

Малки вътрешноквартални улици не се метат с дни, твърдят живеещи между бул.“Победа“ и Новотела

ОП „Чистота“: Почиства се редовно, напоследък имаше струпване на почивни дни

Таня Грозданова

„Здравейте, ето така изглеждат вечно непочистените улици между бул. „Победа“ и Новотела в Европейската столица на културата“. Този сигнал дойде днес в редакцията на Под тепето, подкрепен със снимки, които са направени по обяд на улиците „Драгота“ и „Средец“.

От името на живеещите и работещите в района ни писа пловдивчанката Гергана Иванова. Тя сподели, че на съкварталците им е омръзнало от това положение.

„Омръзна ни да се обаждаме във фирма Чистота и да не се прави нищо. И вчера ни обещаха, че ще съобщят на „отговорника за квартала“.

Незабавната репортерска проверка на Под тепето показа, че сигналът на жителите още вчера е предаден на организатора на екипа в този район. От общинското предприятие ни обясниха, че целия град се почиства по график, като по принципът е да се започва от основните улици. Въпросното каре също се  почиствало редовно.

Вчера бе първият работен ден за годината на „Чистота“ и то след струпване на няколко почивни, обясниха от фирмата. Утре конкретните улици, за които става дума в сигнала ще бъдат пометени, увериха от ОП-то.

Съкварталците не са доволни от отговора. Те твърдят, че точно тези две улици не са чистени от поне 2 седмици.

„През октомври и ноември месец м.г. имаше един период, в който не беше чистено 3 седмици и се изчисти след многобройни сигнали от съседи,“ разказва Иванова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина