АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Въпрос към общината: Ако паркингът на „Колодрума” бъде зает от месечни абонаменти, къде ще се спира при събития в залата?

Причината да отправим това питане е напълно прозрачна- залата има над 6 хиляди седящи места и при мероприятия паркингът отеснява и без друго

Общинският паркинг до спортна зала „Колодрума” става отворен за ползване ежедневно срещу 1 лев на час и месечен абонамент на стойност 50 лева, съобщиха от администрацията днес. До този момент там спираха автомобили само при събития в комплекса, а сега концепцията се променя напълно.

Какво обаче се случва ако 180- те места бъдат заети от граждани с месечни такси, а в същото време има събитие в „Колодрума”? Този въпрос зададохме на кметството и очакваме отговор утре. Причината да отправим това питане е напълно прозрачна- залата има над 6 хиляди седящи места и при събития паркингът отеснява и без друго. Ако там има паркирани автомобили на хора, платили месечни или почасови такси, трафикът и паркирането в района ще се превърне в ад.

Както стана ясно днес, бе въведена електронна система, която ще даде възможност на шофьорите да паркират, като за целта ще се използва пълният капацитет на съоръжението от 180 места и 9 допълнителни за автомобили на хора в неравностойно положение. Специално табло на входа ще ориентира и ще показва колко от тях са свободните. Желанието на общината е с отварянето на паркинга за граждани да се урегулира паркирането в зоната и да възпрепятства спирането на автомобилите в зелената площ, която е в непосредствена близост. Достъпът на леки коли до парковата зона ще бъде ограничен с бетонови блокове.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. Със съседа сме “големи баровци” и затова искам да попитам как така домуването в синя зона струва 60лв. на година, а паркирането в общинския паркинг на “Колодрума” – 50лв. на месец! Знам, че съм баровец, но нещо, което е 10 пъти по-скъпо от нормалната цена на услугата ми идва мааалко скъпичко! Може ли в Общински съвет да се научите да смятате!? Просто е 12 Х 5 = 60. Но 12 х 50 = 600!!!!

  2. А защо паркинга стои празен нон стоп, това запитахте ли се? Как може паркирането в синя зона да е 60лв. на година за домуващи, а паркирането в паркинга на Колодрума за домуващи да е 50лв. на месец!? Ако сте добре с математиката, това е 12 пъти по-скъпо!!!

  3. А защо паркинга стои празен нон стоп, това запитахте ли се? Как може паркирането в синя зона да е 60лв. на година за домуващи, а паркирането в паркинга на Колодрума за домуващи да е 50лв. на година!? Ако сте добре с математиката, това е 12 пъти по-скъпо!!!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина