АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Възродиха Балабан кафе

Емблематичното място в Стария град заживя отново

Емблематичното заведение “Балабан кафе” в Стария Пловдив отново посреща посетители. Създадено преди 30 години от Кирил Балабанов, кафето добива популярност с интересните и многообразни коктейли, които предлага. Както и с уютния си интериор, връщащ назад в годините ,благодарение на черно-белите фотоси от някогашен Филипопол.

Щафетата днес е поета от Весела Гали. Тя също е свързана с “Балабан кафе” от години. Самата тя е работила тук, но след години прекарани в Швейцария решава да се върне в родния Пловдив и да възроди емблематичното кафе в Стария Пловдив. Любимо място за прекарване на летните вечери на журналисти, интелектуалци ,гости на Пловдив от целия свят. Старият град заслужава едно уютно и артистично кафене ,споделя Весела.Тя запазва типичния интериор на кафенето,което се намира в стара пловдивска къща. Сега в менюто на Балабан кафе, освен традиционните питиета, могат да се намерят и авторски коктейли, поднесени със специални комплименти в швейцарски стил. Целта на Весела е, у гостите да остане усещането за едно лежерно прекарано време, далеч от градската суета. Кафето предлага и места навън,на самия калдъръм ,сред невероятната обстановка на Възрожденските къщи.

Старият Пловдив е място с душа, събирателен образ на търсещите бохемски усещания, казва Весела. Защото тук времето тече различно,защото летните вечери тук се преживяват различно,защото си в миналото,а същевременно си само на няколко крачки от модерния град. Така че ако искате за няколко часа да забавите темпото- свийте от Главната,пресечете археологическия подлез с римските камъни,вдишайте аромата от пресните билки на Понеделник пазара и изпийте един коктейл в “Балабана” (както го наричат с любов редовните му клиенти).Тогава и ще разберете , че безвремието съществува…

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Много благодаря на Весела, че възроди за нов живот любимото ми заведение в Стария град! Промените са чудесни! Менюто е по-богато и всичко е поднесено с много внимание и любов към това, което прави! Благодаря! Насладете се и вие!

  2. Фугите на масивна зидария от ломен естествен камък се правят по-фино, без да замазват повечето от лицата на камъните, както знае всеки чирак-дюлгерин: само доколкото да запечати празнината и без да изпъква (снимки 2, 3 и 4).

  3. Поредната търгашеска реклама от Иво, поради което постепенно ша мигрираме от тоа сайт накъдето ни видат очите. Много балабан в таа столица, много махла, много . . . „айляк“ (сиреч „заспал муйко в сламата“)
    Еха: „Старият град заслужава едно уютно и артистично кафене ,споделя Весела.“ БЛАГОДЕТЕЛКАТА . . .
    Нима не заслужава ДВЕ кафенета?
    Кръчми предостатъчно си имаше преди да го МУТРИФИЦИРА Начо Диктатурата (на пролетариата).
    Колкото ф Швейцарско прокопсала, милата Весела Allegra Ma Molto Kitsch-oso!
    (Полезен съвет, какиното: ПОХВАЛА в този парцал, камо ли „реклама“ има точно обратния ефект, питай потърпевшите -и потърпевшКИТЕ- от Котка/Пищка).

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина