АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Водещият на Нова Богомил Грозев оглави „Старинен Пловдив”

Това е една доста дълго мислена и обсъждана промяна, заяви телевизионерът

Бившият водещ на новините по Нова тв Богомил Грозев оглави изненадващо Общински институт „Старинен Пловдив”. За назначението си след покана лично от кмета Здравко Димитров съобщи самият журналист в ефира на телевизията, която напуска.

„Ще управлявам ОИ „Старинен Пловдив“. В Стария град има общинска, държавна и частна собственост. Почти 20 години съм в журналистиката, като започнах в Дарик малко след завършването на университета.  Това е една доста дълго мислена и обсъждана промяна. Да се разделиш с Нова не е лесно. Трудно и тежко решение бе. Собствениците подкрепиха това мое решение. Човек прави по-резки промени понякога, но за добро, надявам се.  Старият Пловдив е най-голямата културно-историческа перла в България, най-старият жив град в Европа, където се случват адски много неща. В Стария град има близо 300 000 движими културни ценности. Голямата базилика например е нещо уникално за целия свят. Имам подкрепата на кмета Здравко Димитров. В Пловдив навсякъде е пълно с чужденци. Това е едно огромно предизвикателство, опитът ще ми бъде полезен да направя нещо смислено“, заявява Богомил Грозев.

Припомняме, че миналата година журналистът прекара почти цялото лято в града заради филма „ Завръщане”, в който бе копродуцент. В общинския инситут заместник на Грозев ще е реставраторът Елена Кантарева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Една модерна пловдивска пиеса с пародиен и абсурден характер, завършваща с парашутистки и шуробаджанашки послевкус. Мога още много да напиша за това назначение, че един такъв отговорник преди всичко трябва да е преди всичко пловдивска майна и да познава Старият град къща по къща и много още.
    Богомиле, не очаквай да те поздравяваме докато разхождаш селския си задник по калдъръма на Старият ни град.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина