АктуалноГрадътНовини

Внедряват облачни технологии и безхартиено обучение с помощта на Google

ЕГ Иван Вазов с престижна оценка от Google като „референтно училище“

Поне 5 пловдивски училища ще модернизират своето обучение чрез т.нар. таблети на Гугъл „хромбук“. Те дават възможност за съвременно обучение и директна връзка между ученици и учители, както и между различните училища. От няколко месеца един клас в ЕГ Иван Вазов работи по тази система, което коренно е променило начина на обучение. Вече дори се чудим дори как сме се справяли без тях, разказа Вихра Ерамян от езиковата гимназия.

ЕГ Иван Вазов е получила и престижната оценка от Google като „референтно училище“. Това се дава на образователни институции, които показват иновативен подход към ученето и системата си на управление – може да бъде чрез промяна на обучението, чрез намаляване на бюрокрацията или по други начини. ЕГ Иван Вазов е първото в България и една от първите изобщо в региона училища с такова признание от технологичния гигант, разказа Дийн Стоукс. Той е мениджър по внедряване на съвременни образователни технологии за Европа, Африка и Близкия Изток за Гугъл и пристигна в Пловдив специално за да проведе обучение и изнесе лекции пред преподаватели от целия регион.

Важно за използването на хромбуук и връзката с образователното приложеине G-Suite е преподавателите да са преминали нужното обучение. Около 15% от пловдивските вече са го направили, а надеждата е до догодина те да станат още много повече, разказа и Стефан Стоянов, зам.-кмет по образование.

Надеждата е тази технология, която вече се използва в един клас в ЕГ Иван Вазов да се внедри в още поне пет училища в Пловдив. Набелязани са повече, с които се работи – сред които средните училища „Кирил и Методий“ и „Черноризец Храбър“, основните „Антим I“, „Димитър Талев“ и „Яне Сандански“, както и гимназията по храинтелни технологии.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина