АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

ВМРО няма да подкрепи Бюджет 2019

Дебатът е безсмислен, смята ръководството на партията в Пловдив

„Всички знаем какво ще се случи на сесията – нищо няма да се промени, няма да се приемат предложения на опозицията, рамката ще си остане същата. Без ясно очертани приоритети “

Таня Грозданова

Ръководството на  ВМРО в Пловдив и нашите общински съветници няма да подкрепим така внесения проектобюджет за 2019-а година. Това заяви председателят на ВМРО-Пловдив Борислав Инчев днес, по повод предстоящата сесия на местния парламент тази седмица, на която ще се гласува главния финансов документ на града.

Борислав Инчев припомни, че преди около три седмици ръководството на партията под тепетата внесе в срок и по законов ред 26 предложения към бюджета и изтъкна, че за поредна година техните предложения не са взети под внимание.

Започваме да приличаме на политически наивници, гледайки едно и също нещо всяка година, коментира той. В началото на месеца в новия бюджет на Община Пловдив да се предвидят 120 хиляди лева за културни мероприятия във връзка с Пловдив – Европейската столица на културата през 2019-а година., които да се разпределят по равно между шестте района (по 20 хил.лв.)., за да се получи децентрализация на събитията от културния календар през годината.

До излизането на дневния ред за предстоящата сесия на  Общински съвет от партията се надяваха най-после да е дошло времето за пловдивските читалищата и предложението, което правят относно тях вече 4 пъти за последните 2-3 години, а именно да се предвидят средства в размер на 100 000 лева за извършване на текущи ремонти в сградите на читалищата на територията на Община Пловдив.

„Всички знаем какво ще се случи на сесията – нищо няма да се промени, няма да се приемат предложения на опозицията, рамката ще си остане същата. Без ясно очертани приоритети. В така предложения бюджет ние не виждаме политики с фокус върху децата, какъвто е нашия акцент. Виждаме липса на инвестиции в образователна и детска инфраструктури. Така че в общи линии дебатът е безсмислен, “ коментира Борислав Инчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина