АктуалноГласовеГрадътМнения

ВМРО иска извънредна сесия за „Пловдив 2019“

Патриотите не подкрепят отчета на общинската фондация за миналата година и бюджета за настоящата

Част от групата на Патриотите в местния парламент започва събирането на подписи с искане за извънредна сесия, поводът отново е ОФ „Пловдив 2019“. Общинските съветници от ВМРО обявиха днес, че няма да подкрепят отчета на общинската фондация за миналата година и бюджета за настоящата, които трябва да се гледат на редовно заседание в четвъртък – 27 февруари. Нещо повече те настояват да бъдат оттеглени от дневния ред и да се разгледат на специално насрочена извънредна сесия.

Вече започнахме разговори с опозицията в местния парламент за това, каза общинският съветник Стефан Послийски на пресконференция днес.

Съветниците от ВМРО определиха като много притеснително, че няма подробна разбивка по пера за парите на фондацията и има много неясни разходи.

„Искаме да видим колко е струвал всеки един проект и какво е нивото на неговото изпълнение. От така представения отчет се вижда, че с лека ръка се дават големи суми на определени хора. Настояваме поне в комисиите по култура и фананси да бъдат дадени всички финансови документи на извършени разходи“, заяви Послийски.

Той отбеляза, че в бюджета фигуририрал остатък от 2,2 млн. лв., за който не е ясно за какво точно ще отиде.

Има питания и по отношение на заложено повишение на заплатите на служители на трудов договор от 1000 на 1300 лв., става дума за  46 човека. Същевременно са отбелязани над 150 000 лв. за външни услуги, в които влизат гражданските договори на експерти. Притеснения бяха изказани и за финалното събитие, за което са предвидени едва 100 000 лв., на фона на средствата, похарчени за откриващото.

От ВМРО настояват кмета Иван Тотев, като председател на общинската фондация, да предприеме спешни мерки, за да се вкарат нещата в ред.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина