АктуалноБългарияНовиниПод небето

Влак от Пловдив до Одрин тръгва следващия уикенд  

Пътническата композиция е замислена първоначално с 3 вагона

Холднигът публикува за обсъждане проект на График за движение на влаковете за 2020 г.

Холдинг Български държавни железници пуска от следващата седмица редовна празнична линия Пловдив – Одрин и обратно. Пътническата композиция е замислена първоначално с 3 вагона, поясниха от пресцентъра на дружеството пред репортер на Под тепето.

Очаква се първият влак да тръгне по маршрута на  24 май от Централна гара в 8,40 часа. Пътуването ще отнема приблизително 4 часа, като в Одрин съставът ще пристига около 13 часа.  По обратния ж п път влакът ще тръгва в 17 часа.

Подбробности за цените на билетите и графика на влаковете, които ще пътуват през уикендите и празничните дни ще бъдат обявени в началото на идната седмица, уточниха от БДЖ.

Одрин е предпочитана туристическа дестинация на стотици пловдивчани. Градът си  заслужава да се посети заради историята му, дестеките забележителности, сред които българския музей, църквите „Св.св. Константин и Елена”, „Св. Георги” и безбройните паметници на културата, а не заради евтиния прах за пране.

Междувременно от БДЖ обявиха Проект на График за движение на влаковете за 2020 г. Той е публикуван за обществено обсъждане на сайта на националния железопътен превозвач. За по-голямо удобство предложенията за разписания на влаковете са представени отделно за всяко едно направление. Предложения за изменения в проекта на График за движение на влаковете за 2020 г. могат да бъдат изпращани на e-mail: [email protected] или внесени в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов” № 3.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

19 коментари

  1. Верно, че едва 4 часа престой са недостатъчни. И за шопинг и за разходка. Но пък, става чудесен повод за двудневна екскурзийка, през уикенда примерно. В Одрин има доста изгодни места за нощувка, та и по-евтина от БГ. Че и предварително се уреждат. Да се пошматка човек спокойно, напазарува, поразгледа забележителности, вечерта хапне-пийне (съвсем достъпно), пренощува, и на другия ден – пак шматкане и следобед – у дома. Става.

  2. Да попитам само де.Одрин на колко километра е от Пловдив та 4 часа ще пътува тоя влак? То България ще дойде по-голяма от Китай бе…

    1. То ако става въпрос и много други влакове от други градове ще пристигат по късно, но типично българска черта е да мрънкам. Не може да се угоди на всички от цяла България.

  3. PREKRASNO,NAI DOBRATA NOVINA E TAZI,,,,,NO TRAGVANETO DA E PONE V 7,00 SUTRINTA,,,,TA DORI I PO RANO,,,,KOITO IMA GELANIE DA PATUVA ,SHTE STIGNE NAVREME,,,,,DA IMAME POVE4E VREME ZA POSESHTENIA I RAZGLEGDANIA,,,,ZA OPITVANE NA ODRINSKATA KUHNIA I VKUSVANE OT TIAHNATA KULTURA,,,,,BLAGODARIM,,,BILETI S PREDVARITELNO PLASHTANE ,NALI,,,TA DORI I PREZ SEDMIZATA AKO IMA PATUVANE SHTE E PREKRASNO,,,,USPEH

  4. Да,точно затова си заслужава да се отиде до Одрин.Има какво да се види ,а не да се обикалят борсите за евтини стоки.Когато ходя с автобус,само ми губят времето по молове и пазари,чакане по границата с часове т.н.Ние искаме да се разходим,фа видим,да се насладим на ориенталската атмосфера.Адмирирам!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина