АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавление

Вкусът на Пловдив – най-апетитният фестивал под тепетата

Побързайте да опитате най-големите изкушения на топ готвачи и работилници

Дългият празничен уикенд в Пловдив е още по-примамлив, особено за кулинарните ценители.  Шатрите на третото издание на „Вкусът на Пловдив“ очакват лакомници, разположени от двете  страни по ул. „Райко Даскалов“ (Малката Главна) в Пловдив (от пл. Римски стадион в посока подлеза на аптека „Марица“). Този път има поставени и декорирани пейки и маси за сядане, тъй като трябва да се насладите бавно на вкусните изкушения.

По улицата са представени пловдивски топ ресторанти, занаятчийници за храни и Фермерски пазар Пловдив. Тук са с щандове, демонстрации и дегустации ресторантите Мемори, Хемингуей, Ноте де Вино, Сол и пипер, Одеон, Опера, Торо Гранде, Джъмп, ресторант Централ, сладкарници Долче Фелини, Но Сенс, Фабрик, и много други. Топ-готвачи правят демонстрации на приготвянето на вкусна храна с качествени български продукти. Това са шеф Александър Бърдаров – Мемори, шеф Росен Чакъров – Хемингуей, шеф Юри Велев – Метро Академия, шеф Стоян Рахов – Рафи, шеф грил Данчо и много други.

Две от шатрите са на майстори  занаятчии от РЗК- Пловдив. Те показват свои майсторски продукти, тематично свързани с готвенето, дома и храната, като: дървени и керамични съдове, солници, лъжици,  дъски за хляб, украшения, свещи и много други сувенири.

Фермерският пазар, който вече 7 години презентира богатството на местните вкусове и храни от цялата Пловдивска област е представен от 12 производители. Може да опитате и да си купите: кашкавал, сирене, – овче и краве, прочутият садовски фъстък, плодове и зеленчуци от ферми, пчеларски продукти, крекери от сушени зеленчуци и семена, а една винарна специално представя черешово вино.

Най-голяма опашка обаче има на огромната скара до пирожките, където месото се сече с ятаган, ароматът е изкусителен и гладната общност е мултикултурна. Уханието на кебапчета, шишчета и кюфтета е просто неустоимо и препоръчваме да посещавате феста гладни и жадни!

Източник: Lostinplovdiv.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина