АктуалноКриминалеНовини

Високоскоростни и проходими автомоблили купуват за полицията

Небрандирани патрулки ще дебнат за нарушители по магистралите​

Нови 15 високоскоростни автомобила на Пътна полиция ще дебнат и преследват  нарушители по магистралите в страната, това съобщи в Пловдив главния секретар на МВР старши комисар Ивайло Иванов.

Тези патрулни автомобили няма да бъдат обозначени като такива, за да не бъдат разпознавани като полицейски. Ще са без лога и надписи, уточни зам.-директорът на ГДНП Тодор Гребенаров.

Двамата присъстваха на годишния отчет и анализа на дейността на ОД на МВР – Пловдив.

По думите на Гребенаров, новите патрули трябва да излязат на терен  до края на годината. Това ще стане след обществена поръчка, в която трябва да бъдат закупени и други 200 автомобила за нуждите на областните дирекции на МВР в цялата страната. Парите за новия автопарк ще дойдат по линия на Фонда за безопасност на движението. Планирано е 120 от колита да са „комбита“, за да има място за камери за скорост, компютри, тестове за наркотици и прочие.

80 от колите ще бъдат високопроходими и ще служат при произшествия в труднодостъпни райони, поясни ст. комисар Тодор Гребенаров. „В Смолян се оказа, че колегите нямат такива високопроходими автомобили и се налага да използваме такива, които са от други областни дирекции.“

Анализът е показал, че пътнотранспортният травматизъм на територията на ОД на МВР – Пловдив продължава да е тежък.

„Оттук минават много основни артерии, а ние като ръководство продължаваме да взимаме мерки, коментира главсекът Иванов. В най-скоро време пък ОД МВР – Пловдив може да очаква 25 броя нови патрулки, заяви той и допълни, че ведомството няма да жали средства, за да спаси повече човешки животи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина