АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножаСъдТемида

Ветко Арабаджиев остава окончателно в ареста

Има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, ако бъде освободен, реши Апелативният специализиран наказателен съд

Ветко Арабаджиев остава окончателно в ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд. Според съдебния състав с председател Галя Георгиева има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, ако бъде освободен, съобщава Дневник.

Арабаджиев има обвинение за участие в организирана престъпна група, данъчни измами и пране на пари. Заради това и от прокуратурата поискаха да остане зад решетките. От държавното обвинение цитираха свидетелски показания, справки от документи, записи на разговори със специални разузнавателни средства и експертизи.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, които уличават Арабаджиев в престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. Освен това има опасност да се укрие, да извърши престъпление или да опита да попречи на разследването. Той разполага със значителни финансови средства, укривал се е в Испания и има връзки, които според прокуратурата могат му помогнат да се укрие, ако не бъде зад решетките.

Бизнесменът бе екстрадиран в България на 5 май, след като заедно със съпругата си Маринела бе задържан от полицията в Барселона след продължило над половин година издирване. Маринела Арабаджиева все още в Испания, защото съдът там е поискал допълнителна информация за нея.

По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина