АктуалноМненияНовиниПод ножа

Веска Хаджиева удушила съпруга си след скандал за ключове

Той я ударил с дървен налъм, тя го убила в банята, твърдят от прокуратурата

На този етап няма данни за семеен тормоз в дома на обвиняемата

Иво Дернев

Какво се крие зад тези очи? Дълго стаявана болка или хладнокръвието на убиец? Това бе най-естественият въпрос, щом съдебна охрана вкара в съда 67-годишната Веска Хаджиева, обвинена в убийството на съпруга си в семейната им къща в село Труд. В изражението на крехката жена не се четеше нервност, а примирение и някакъв вид спокойствие.

В заседание за мярката й за неотклонение тя поиска от съда да бъде пусната под домашен арест. Имам три операции заради раковото си заболяване- на стомаха, на гърлото и на дясната плешка. Предвид възрастта ми ви моля да намалите мярката ми за неотклонение, каза обвинената в убийство жена.

Според наблюдаващия прокурор Илиана Джубелиева, Веска Хаджиева и съпругът й се скарали за дребен битовизъм. Поводът за разпрата била връзка с ключове. По време на скандала мъжът ударил съпругата си с дървен налъм по ръката. Съблякъл се и влязъл в банята да се къпе, но преди да влезе под душа тя го удушила с голи ръце. Според държавното обвинение след престъплението тя оставила мъжа си в банята и почистила. А на другия ден отишла на работа. Тя е пенсионер, но помага в частна фирма на Брезовско шосе. Съпругът й също бил пенсионер, но работил като разносвач в село Труд. Имали едно дете, което починало преди около пет години.

На този етап от прокуратурата нямат данни за семеен тормоз.  Няма конкретни доказателства Веска да е пила малтретирана от мъжа си.  Факт е обаче, че двамата не били в цветущи отношения. Живеели под един покрив, но в различни стаи, с отделни санитарни възли.

В пледоарията се пред съда прокурор Джубелиева подчерта, че престъплението, в което е обвинена 67-годишната жена, предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години, заради което тя следва да бъде оставена в ареста. Подчерта още, че престъплението й е с изключително висока степен на обществена опасност. Според прокурорът, Веска Хаджиева има опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Не на това мнение бе служебният защитник на обвиняемата. Той заяви, че тя не би могла да се укрие. И предвид възрастта й и раковото й заболяване, едва ли би могла да извърши друго престъпление.

Четете след малко какво е решението на съда

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Точно дълго стаявана болка от унижение,тормоз,побой,пиянски запои,и всичко това и още под носа и,и то в къщата в която живее 50г,затова човек не може да я познае-беше много красива и поддържана жена,засмяна,добродушна,но живота и поднесе много нещастия и докъде се докара,че е убила,така е ,но явно до гуша и е дошло всичко и след поредния скандал и бой,не е издържала.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина