АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Вдигат стъпаловидна 25-метровата сцена за откриващото събитие на Пловдив 2019

Две седмици ще изграждат съоръжението в средата на бул. „Цар Борис III Обединител”

Стотици официални лица от цял свят идват под тепетата, за да дадат старт на Европейска столица на културата

Таня Ивова

Гигантска стъпаловидна сцена с височина 25 метра ще строят за откриващото събитие на Пловдив- Европейска столица на културата на 12 януари. Съоръжението, подобно на Вавилонска кула, ще се изгражда в продължение на две седмици. То ще посрещне основното събитие от 3-дневната програма,  в което градът ще поеме щафетата на културна столица. Ще продължи точно час и ще бъде предавано на живо по БНТ. За церемонията под тепетата идват стотици официални лица от цял свят, сред които и представители на Европейската комисия.

За високите гости ще има специално обособена зона с контролиран достъп, на терасата на Централна поща. От там ще се вижда и най-добре случващото се на голямата сцена, която ще бъде разположена точно върху съоръжението на „Гладстон”. За целта ще бъде премахната мантинелата, разделящата двете платна на булевард „Цар Борис III Обединител”. Основната градска артерия ще бъде затворена още на 27 декември, когато започва и изграждането на сцената. 25-метровото съоръжение ще е на различни нива и с различни сцени. Ще се вижда от целия булевард, от Гладстон и от зоната около Тримонциум. Достъп на автомобили в цялото каре няма да има. Всичко вече е съгласувано с МВР.

Работи се много и по съпътстващата програма. Мобилната сцена, за закупуването на която вече върви процедура, ще приюти панаир на храните на площад Централен. Ще има още една голяма сцена, програма ще има и в Капана. Навсякъде в града се случва нещо. След церемонията по откриването публиката ще има възможност да се раздели според интересите си.  Музикалната програма на самата главна сцена ще е поверена на известен диджей, издаде кметът Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина