АктуалноНовиниСъдТемида

ВАС: Община Пловдив трябва да отговори за Транспортния проект

„Демократична България“ осъди администрацията за отказа да разкрие документите за проваления транспортен проект

Освен това Община Пловдив е осъдена да заплати разноските по делото за двете инстанции

Таня Грозданова

Върховен административен съд отмени решението на Пловдивския административен съд, което потвърждаваше отказа на общинската администрация да предостави документи по така наречения Голям транспортен проект, съобщи пред Под тепето Йордан Иванов – председател на ДСБ Пловдив и член на Националното ръководство на ДСБ.

ВАС постанови, че отказът на Община Пловдив да ни предостави документацията, свързана с изпълнението на транспортния проект в града, е категорично незаконосъобразен, допълни той.

Освен това Община Пловдив е осъдена да заплати разноските по делото за двете инстанции.

Той припомни, че ДСБ води битката за Транспортния проект от 3 години, като сигнализират, че плащането е извършено в нарушение на договора за над 8 000 000 млн.лв. и не са искат неустойки в размер на близо 82 000 лева на ден. Съдебното дело тръгна малко след началото на  2018-а, когато от организацията поискаха документите и получиха отказ.

„С горецитираното решение, от тук насетне, Общината е задължена да се произнесе с ново решение, където ако няма някакъв безумен административен произвол, би трябвало да предостави документите. Съжалявам, че говоря условно, но това е реалността“, коментира Иванов.

Следва да видим от документите кой е този, разписал плащане за над 8 млн.лв., като е одобрил приемо-предавателния протокол и този човек да каже бил ли е принуден от някого. И това е на първо място. На второ – някоий трябва да понесе политическа и наказателна отговорност. И това може да не е един и същи човек. На трето място е едно наше искане от години насам – Община Пловдив да изиска гаранционно отстраняване на проблема, щом вече е приела работата, представи идеалният вариант за развитие на нещата местният лидер на ДСБ.

Това е начинът таблата да работят, това е начинът транспортния проект да функционира, категоричен е Йордан Иванов.

Снимка на корицата: www.yordanivanov.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. „СелянКи за Американско Развитие на БГстан“
    е всъщност организацията БЕЗ ИДЕОЛОГИЯ която била ГЕРБ на Граждани, а Селяни – не се допускали? Или?

  2. Че е член на Нац. и председател на Наше Село ‘убаво, мари Таньо, ама да беше ме открехнала какво значи ДСБ, а? А?
    Оти за ДПС научих оня ден някой ми пошушна, че значело ДАЛАВЕРА ПРИВИЛЕГИЯ САЛТАНАТ, пък ми го представяха като някакво си „движение“ дрън-дрън, егати замразената неподвижна Далавера.
    „Б“ вероятно стои за . . . България? Български? БГстан?
    Кажи, кажи, не се стеснявай да си довършиш работата!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина