АктуалноБългарияГласовеЗабравеният градМненияНовиниПод небето

БСП-Пловдив с идея да разселва Столипиново по другите квартали

Столетницата предлага връщане на модела от социализма, узаконяване на ромски имоти, терени за строеж на общински жилища

Връщане на модела от социализма за настаняване на роми в кварталите – това е едно от решенията на проблемите в Столипиново, които ще залегнат във визията на БСП за Пловдив. Това стана ясно на пресконференция на местната левица, посветена на алтернативите за управлението на града.

Социалистите предлагат още узаконяване  на някои имоти там, както и осигуряване на терени за строеж на общински жилища за собствениците на незаконните къщи.
„Моделът за настаняване в различни точки, не повече от едно-две места в жилищен блок, е австрийският начин за справяне с етническите групи, но у нас е познат от близкото минало,“ каза председателят на БСП за район „Източен“ инж. Йордан Василев.

Според него този модел трябва да се върне, иначе ще продължат да се наливат големи средства  във фиктивна интеграция на ромите.Идеята на градската левица е така да се справи с концентрацията на този етнос на едно място. Другите стъпки са узаконяване на къщите, които са в строителна норма, и осигуряване от държавата и общината на терени за законно строителство.

32 незаконни обекта е имало в квартала, според отговор на общинските власти по питане на социалистите през 2015-та. Три години по-късно тези обекти вече са 3000, обявиха от БСП.

За да разпишат цялостната си стратегия за Столипиново, предстои социалистите да набавят още информация за проблема към днешна дата.
Източник: радио Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

11 коментари

  1. Бесепарската визия за България по циганският проблем е същата, като гербЪвата!!! Отново на мангалите ще се узаконява, опрощава и какви ли не други аванти, на гърба на българският народ. До кога? Ами те така ще си спекулират во век веков, или поне, докато не останат българи в България!!!

  2. От на Корнелията визиите тази е най-глупавата, че и на чужд гръб. Да ги разселят в София, като искат, в собствените им блокове. Писали са други преди мен, през соца го направиха и отровиха живота на българите. Същото преди това направиха и по селата, та сега четем за убити и изнасилени старици.

  3. Къде спаха БСП и другите партиики през тези 3 години че от нищото изникнаха 3000 незаконни жилища ??? Никой не предприе действия тогава за да се спре това, а сега ще ги пръскате из целият град!
    Ще им озаконяват незаконно построените жилища, жилищни сгради за тях защото разбирате ли имат по 14-16 деца и сигурно не им знаят имената даже, не плащат сметки ( ток, вода и прочие ) не плащат данъци, но получават жилища, но получават децки надбавки, помощи и какви ли оше не привилегии, „малцинство“ … дръжки. След 10-тина години може да се колкото нас ако не и повече.

  4. Едно време на първите етажи в Пловдив живееха цигани. За да се качиш на горния етаж минаваш през камара от боклуци и миризми. Отделно шум. След това всички доброволно се изнесоха в Столипиново без никой да ги гони. Подадоха се на стадното си чувство да живеят в хомогенна общност.

    1. Не ги разгледайте по градските квартали, а по селата ще е по – уместно и добре ! Там да се научат и да работят Земята! Нямат работа в градовете!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина