АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

БСП вкара двама контрольори в общински болници с решение на Здравко Димитров

Йордан Иванов: БСП са в управлението на Пловдив

Нещо интересно се случи на днешната първа редовна сесия на местния парламент. БСП вкара контрольори в ДКЦ IV и Св. Пантелеймон – Пловдив. Това се случи с решението на кмета Здравко Димитров да приеме предложенията на Николай Радев да бъдат допълнени двете точки от дневния ред, касаещи именно освобождаването на бившите вече контрольори в двете общински здравни заведения, които в момента са общински съветници от групата на социалистите. Радев предложи на тяхно място да бъдат вкарани отново представители на БСП- Нина Чавдарова и Петя Манева, а градоначалникът прие на микрофон в качеството си на вносител на двете точки, като така не се стигна до гласуване. В същото време предложение на Веселина Александрова от „Демократична България” за отлагане на двете точки бе отхвърлено с огромно мнозинство.

Ето как коментира случилото се в пленарна зала съветникът от „Демократична България” Йордан Иванов: „БСП са в управлението на Пловдив. С помощта на явните коалиционни партньори ГЕРБ, Съюз за Пловдив, ВМРО, Кауза Пловдив, ЗС Александър Стамболийски и Коалиция Ние, Гражданите.
На днешното заседание по предложение на Николай Радев от БСП бяха избрани контрольори на ДКЦ IV и Св. Пантелеймон – Пловдив. ГЕРБ и техните коалиционни партньори се въздържаха на предложението на Николай Радев и практически то мина с гласовете на БСП срещу тези на Демократична България. Ние искахме отлагане на точката, а не подхвърляне на имена по време на заседание, които не могат да бъдат обсъждани и изслушани. Гласувахме против предложението на БСП, а ГЕРБ с техните коалиционни партньори го оставиха да мине като се въздържаха.
И да, коалицията за управление на града е не просто широка, а с участието на БСП вътре в нея”.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина