АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовиниСпорт

Ботев срещу Локо в борба за Короната на Пловдив

Двата отбора ще могат да разчитат на повече от титулярите си за днешния исторически финал за Купата

Мартин Иванов, стажант-репортер

Снимка: botevplovdiv.bg

Дойде историческия ден, в който двата пловдивски клуба излизат на националния стадион ,,Васил Левски” в борба за Купата на България. И двата отбора загубиха последните си два мача, което показва, че за тях няма нищо по-важно от мача в сряда. Жълто-черните и черно-белите ще могат да разчитат на своите страхотни фенове, които ще изпълнят Националния стадион в София.

На финала за Купата футболистите на Ботев и Локомотив ще излязат със специални фланелки с логото на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Те бяха показани в четвъртък от кмета на града Иван Тотев, по време на съвместната среща между клубовете, фенове и ветерани от двата отбора. Общият призив бе за мач без ексцесии, по-добрият отбор да победи и по същия културен начин да преминат тържествата на носителя на Купата в Пловдив същата нощ и на следващия ден.

Що се отнася до състоянието на играчите, и двата отбора ще могат да разчитат на повече от титулярите си. За Ботев мача ще пропусне Атанас  Зехиров, който ще претърпи операция, а Джонатан Перейра игра в последния мач на Ботев в събота срещу Берое и изглежда ще може да замине за София. За Локомотив се завръща след наказание вратарят Мартин Луков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина