АктуалноГласовеМненияНовиниСпортСпортен ПловдивСъдТемида

Ботев иска справедливост за Тоско (ГАЛЕРИЯ)

Фенове на Ботев, Пд блокираха движението по „Гладстон“ с мирно шествие за убития в Солун пловдивчанин

ПФК Ботев с позиция до гръцките институции

Над 200 привърженици на ПФК Ботев Пловдив излязоха тази вечер на мирно шествие по улиците на града с искане за справедлив и открит процес, за феновете на ПАОК, замесени в смъртта на пловдивчанина Тоско Бозаджийски. Протестиращите настояват те да бъдат наказани с най-голямата строгост на закона.

Привържениците на „жълто-черните“ и други граждани блокираха за кратко движението по улица „Гладстон“, заставайки на кръстовището с „Преслав“.

После шествието се качи на площада до ледената пързалка, където феновете опънаха на парапета транспарант с надпис „Справедливост за Тоско!“.

Хората запалиха свещи и постояха в мълчание.

По-рано през деня от клуба публикуваха позиция до гръцките власти:

„До Посолството на Гърция в България

До Консула на България в Гърция

До Прокурора на Република Гърция

Уважаеми Господа,

ПФК Ботев Пловдив се обръща към Вас с огромно разочарование и тъга след нелепата смърт на един от най-изявените фенове на клуба – Тоско Бозаджийски. Нашият клуб, нашите фенове и нашият град потънаха в скръб след новината за смъртта на толкова чист и млад човек.

Хилядите разплакани фенове, които изпратиха Тоско в последния му път – от деца до възрастни, са абсолютно доказателство какъв страхотен човек загубихме. Това е огромна загуба за нашето „жълто-черно“ семейство, която ни разтърси до основи, заради жестокостта и дързостта на това престъпление!

Престъпление, което по никакъв начин не бива да бъде оставяно без последствия! Абсолютно недопустимо е в държава от Европейския съюз млад българин да бъде убит по най-безскрупулния и отвратителен начин и то в светлата част от деня!

Тези действия на феновете на ПАОК, които с въоръжението си ясно показват какво са целели, нанасяйки боя по нашите фенове, няма как да бъдат оставени без наказание! Именно поради тази причина ПФК Ботев Пловдив иска справедлив и открит процес, а замесените в него лица да бъдат наказани с най-голямата строгост на закона.

ПФК Ботев Пловдив ще следи изкъсо съдебния процес в Гърция, а евентуалното потулване на случая ще донесе огромна тъга и огорчение както в Нас, така и в привържениците на нашия Клуб. Феновете също следят зорко съдебния процес и при помилване на убийците, това би довело до огромна вълна от негодувание и остра реакция от тяхна страна.

ПФК Ботев се надява горепосочените институции да спомогнат за бързото разрешаване на съдебния процес.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина