АктуалноГласовеГрадътЖивотЗабавлениеМненияНовиниСпортСпортен Пловдив

Бойко Борисов: Концесиите на отборите в Пловдив трябва да са символични

Премиерът даде рестарт на строежa на стадион Христо Ботев и призова феновете да не се бият

Бойко Борисов даде рестарт на изграждането на стадион Христо Ботев и обеща държавата да помогне в пълното завършване на базата, след като строителството напредне. Министър-председателят дойде заедно с министъра на спорта Красен Кралев и финансовия министър Владислав Горанов, а бе посрещнат от стотици фенове на Ботев, домакина Георги Самуилов, който дава парите за строителството на новото съоръжение, областния управител Здравко Димитров и кмета Иван Тотев. За церемонията до Пловдив пътува и шефът на БФС Борислав Михайлов.

„Днес помогнахме на Арда Кърджали за осветление и терен, както обещахме. Ще помогнем и на Ботев. Кмета и областния управител ги моля на общинска сесия да направят предложение отборите на Пловдив да ползват стадионите на символична концесия от 100 или 1000 лв например, а не както досега – 60 000 лв. Като напреднете със строителството, ще помогнем пак. Сега остава строителите да се стягат и да работят. Ще помогнем, като видим, че напредвате” , каза Борисов.

 

После допълни, че държавата ще помага и на Локомотив, като каза пред феновете, че за да е силен Ботев трябва да е силно и Локо.

„Не се бийте и си пазете игрищата, защото ще ги направим, а накрая ще ги счупите”, апелира пред феновете на Ботев премиерът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина