АктуалноЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Благотворителен концерт-трибют на Майкъл Джексън събира средства за лечение на Ивето

За всеки човек, обичащ музиката е ясно кой е Майкъл Джаксън, както и каква основополагаща роля има неговото творчество в съвременната музика. Може би не всеки обаче е запознат с това, каква огромна част от живота си, той отдава на благотворителност. Ето защо това събитие е толкова добра комбинация – концерт-трибют, отбелязващ 10 годишнината от смъртта на Краля на попа, средствата от който ще отидат за лечението на борещата се с Лимфом на Ходжкин, Ивелина Дачина. Ще станете свидетели на емблематичните песни и танци на Майкъл, изпълнени от едни от най-талантливите български артисти, преминали през X Factor, Гласът на България, България търси талант. Някои от тях са и победители в тези формати, като Жана Бергендорф и пловдивчанката Богдана Петрова.

Организатор на цялото събитие е Стефан Колев, певец и участник в концерта, също познат от първия сезон на X Factor.

Участници:
Жана Бергендорф
Богдана Петрова
Виктория Георгиева
Стефан Колев
Теди Цончева
Нелина Георгиева
Симеон Желязков
Цецо Кушев
Люба Илиева
The Center – Plovdiv
Compact Voices
Виктория Динкова
Сергей Вардеварян
Ани Вардеварян
Никола Константинов
Мирослав Крумов
Румен Георгиев
Хор на момичетата – Пловдив
Гергина Пейкова (Art Voice Centre)
Елица Ламбрева (Art Voice Centre)

За Ивето:

Страшно е да оценят живота ти – два пъти, но още по- страшно е да не можеш да си го позволиш! Живоът е безценен, а Ивето иска да го изживее пълноценно, нека ѝ дарим живот!

Това е нейната общност във Facebook.

Ивелина Дачева е едно усмихнато и позитивно момиче, което обича разходките сред природата, мечтае да създаде семейство и да се радва на живота, но в началото на 2017 г. съдбата ѝ изпраща изпитание. Ивелина загърбва приятелите си, работата и започва битка с коварната болест – Лимфом на Ходжкин.  Започва лечението си в България, но след 6 курса химиотерапия и три месеца почивка, получава рецидив. Решението е трансплантация на костен мозък. На 05.07.2018 г. беше извършена трансплантацията в Турция и болестта е овладяна, но съдбата пак не се смилява над нея и остава едно образувание. Лекуващият ѝ лекар назначава таргетна/прицелна терапия, която тя започва на 08.10.2018 г. Резултатът не закъснява, но тъй като остават активни ракови клетки, за да влезе в ремисия, трябва да завърши лечението с 16 курса.

Сумата която остава да се събере за лечението ѝ в чужбина е 90 000 лв., голяма и непосилна за Ивелина и нейното семейство. За това ви молим, който има възможност нека подкрепи Ивето и успешно да завърши лечението си, вие дарявате не само надежда, а и живот!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина