АктуалноКриминалеНовини

Баща и син са застреляните в Гагарин

Убиецът е бил със законно притежаван пистолет

Основната версия, по която се работи, е спречкване между бизнес партньори

Окръжният прокурор Румен Попов и директорът на ОД на МВР в Пловдив – ст. комисар Йордан Рогачев дадоха първи официални подробности за двойното убийство, което е извършено днес в квартал Гагарин. Те говориха пред медиите буквално на метри от местопрестъплението и то само два часа, след като е било извършено.

Стана ясно, че има свидетел на стрелбата в складовата база за кафе автомати. В момента го разпитват, потвърди шефът на полицията.

„Касае се за баща и син, които са били застреляни около 16 часа днес. Жертвите са на 52 и 32 години. Извършителят е заловен, стрелял е със законно притежаван пистолет”, разказа окръжният прокурор Румен Попов.

Работи се по различни версии, като основната е спречкване между бизнес партньори, допълни прокурорът. Образувано е досъдебно производство по чл. 116. В момента се извършват огледи и разпити на свидетели,  допълни Румен Попов.

Веднага след подаване на сигнала на място са пристигнали дежурни криминалисти за 5 минути.

Ст. комисар Йордан Рогачев заяви, че предполагемият убиец е задържан от автопатрул на Трето районно управление. Оръжитео, с което е стреляно е пистолет „Макаров“. Арестуваният мъж не е криминално проявен, съобщи Рогачев.

Двете жертви обаче имали криминални досиетата.

Работата по случая продължава.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина