АктуалноГласовеМненияНовини

Асеновградско шосе без винетка, ако общините поемат поддръжката на пътя

Тази заявка даде премиерът Бойко Борисов след среща с представители на Националното сдружение на общините

Премиерът Бойко Борисов е склонен да премахне нуждата от винетки за всички отсечки от републиканската пътна мрежа, на които общините са готови да поемат поддръжката. Така могат да се тълкуват думите му от днес, след като разговаря в Министерския съвет с представители на Националното сдружение на общините, съобщи Дневник.

„В рамките на няколко седмици кметовете и общинските съветници да вземат решение и да ни го изпратят писмено, за да извадим тези пътища от списъка за винетната система“, обяви министър-председателят, цитиран от агенция „Фокус“.

Борисов обясни, че така както София е поискала Северната скоростна тангента и е изразила готовност да я поддържа, така може да се постъпи и с части от републиканската пътна мрежа като Варна – Златни пясъци, Варна – Аксаково или Пловдив – Асеновград. По думите на премиера е достатъчно общините да имат желание и финансови възможности.

„Уведомяват ни, предоставяме я за поддържане на съответната община и не се налага такса за движение по нея. Мисля, че е справедливо и правилно“, обобщи Бойко Борисов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина