АктуалноКриминалеНовини

Арестуваха кмета на пловдивското село Дълго поле

41-годишният Тодор Танански ударил футболен съдия след селски мач

Тодор Танански, втори мандат кмет на пловдивското село Дълго поле, е бил арестуван снощи и задържан за 24 часа в Районното управление на град Хисаря. Срещу 41-годишния мъж е образувано бързо производство за хулиганска проява, съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Пловдив.

Арестът е извършен в неделя – 7 октомври, към 17 часа, след като проявил агресия спрямо съдия на футболна среща между отборите на селата Цалапица и Дълго поле.

За случая е уведомена Районната прокуратура. Очаква се днес Прокуратурата да  прецени дали да поиска постоянно задържане или да го освободи с по-лека мярка за неотклонение.

         Фустболният отбор на село Дълго поле (снимки: Facebook/личен профил на Т.Танански)

По непотвърдена официално информация, управникът на пловдивското село бил недоволен от работата на футболния съдия по време на срещата. Напрежението ескалирало и той го обвинил, че „свири неправилно“. След края на мача Танански, който е активист и фен на селския отбор на Дълго поле, нахлул в съблекалнята и и ударил с пластмасова бутилка съдията.

Селото се намира в Община Калояново на 20 километра  северно от Пловдив и на 40 км. южно от Карлово. На последното преброяване там са регистрирани 1980 жители.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина