АктуалноНовиниСпортСпортен Пловдив

Ангел Кодинов е спортист на Пловдив за 2019 година

Вижте първите 10 спортисти в класацията на Пловдив

Кануистът Ангел Кодинов от спортен клуб по кану–каяк „Тракия“ е спортист на Пловдив за 2019 г. Той беше награден лично от кмета Здравко Димитров по време на церемония снощи в многофункционална спортна зала „Колодрума“.

Традиционната класация определи първите 10 спортисти на Пловдив от общо 40 номинирани талантливи състезатели след гласуване на спортните журналисти и деятели в града. Втори стана Йосиф Миладинов от плувен клуб „Младост 91“, а трета – лекоатлетката от спортен клуб „Ботев“ – Пловдив – Александра Начева.

„Спортът е една магия, той възпитава и учи. Искам да пожелая успех на Ангел и неговото семейство. С постиженията на нашите спортисти нека да докажем, че Пловдив е спортната столица на България“, заяви кметът Здравко Димитров след като връчи купата на победителя.

Ангел Кодинов спечели 2-ро място на световното първенство за мъже и жени тази година в град Сегед в дисциплината С1 на 500 метра и 19 място в дисциплината С1 на 1000 метра. На световното първенство за младежи в Румъния спечели 2-о място в дисциплината С1 на 200 метра и 3-о място в дисциплината С1 на 1000 метра.

 

През 2019 година в Пловдив се проведоха над 160 спортни събития с подкрепата на Община Пловдив. Нашите спортисти затвърдиха името си на турнирите по гребане, кану-каяк, лека атлетика, карате, тенис на корт. В града ни се проведоха и редица национални и международни събития – Световна купа по гребане за мъже и жени, Международен пахматен турнир „Георги Трингов“, Маратон „Пловдив“, Международен турнир по тенис на корт и други.

По време на тържествената церемония снощи бяха отличени и младите спортни таланти: Йосиф Миладинов от ЖПК „Младост 91“, Александра Начева от спортен клуб по лека атлетика „Ботев“ Пловдив, Валерия Ватова от спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия“.

Председателят на Общинския съвет Александър Държиков използва случая и връчи отличието „Почетен знак на град Пловдив“ на заслужилите спортисти Ани узунова и Кирил Киров. Освен за състезателите отличия от Община Пловдив бяха връчени и техните треньори заради приноса им за развитието на спорта през годината.

Специална награда за спортен деятел получи треньорът по баскетбол Манчо Бончев. За доброто настроение на гостите в празничната програма активно участие взеха децата от фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ към ОДК – Пловдив, балет „Ера“, които представиха въздушна акробатика, Формация за автентичен фолклор „Куклици“ и гайдарски състав „Родопчани“.

Освен спортисти и треньори събитието уважиха областният управител Дани Каназирева, генерал-майор Явро Матеев, командир на формирование „Съвместно командване на специалните операции”общински съветници, кметове на райони, заместник-кметове и други.

Ето и списък на първите 10 спортисти в класацията на Пловдив:

  1. Ангел Кодинов, СККК Тракия
  2. Йосиф Миладинов, ЖПК Младост 91
  3. Александра Начева, СКЛА Ботев Пловдив
  4. Валери Димитров, АСКК Тракия
  5. Иванка Попова, АСКК Тракия
  6. Димитър Кузманов, ТК Локомотив
  7. Янислав Герчев, СК Арена спорт
  8. Галин Генов, СКФ Пловдив БГ
  9. Антонио Папазов, СК Аеробика АМД
  10. Кирил Киров, АССК Тракия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина