АктуалноГрадътНовини

Александър Държиков оглави Общинския съвет на Пловдив

С 37 гласа „За“, д-р Христамян получи подкрепата на петима, а гласовете на социалистите бяха обявени за недействителни

Първото заседание на новоизбрания местен парламент ще е на 21 ноември

Бившият заместник-кмет по култура и туризъм в кабинета на екскмета Иван Тотев – Александър Държиков оглави новоизбрания Общински съвет на Пловдив. Припомняме, че инж. Държиков бе зам.-кмет по обществен ред и сигурност в първия мандат на Тотев.

Днес той бе избран с тайно гласуване за пръв сред равни в местния парламент на учредително събрание, което се проведе по традиция в Историческия музей на площад Съединение. По-рано ви разказахме, че предложенията за поста Председател на Об С бяха само две. Общинският съветник от ПП ГЕРБ Атанас Узунов предложи Александър Държиков, а съветничката Веселина Александрова номинира д-р Веселка Христамян от Демократична България.

След преброяване на гласовете, председателят на Комисията за провеждане на тайно гласуване за избор на председател – Стефан Дедев, отчете.

 

„Общ брой съветници – 51, участвали в избора – 51, бюлетини в урната – 51, действителни бюлетини – 42, недействителни гласове – 9. Разпределение на гласовете:

За Александър Държиков – 37 броя, за д-р Веселка Христамян – 5 броя.“

За недействителни бяха обявени гласовете на седемте съветника от БСП и двама от НФСБ. Това се получи, тъй като в бюлетината нямаше опция за гласуване „Не подкрепям никого“, но и нито една от двете политически сили не излезе със свое предложение.

Новоизбраният председател заяви в речта си, че в работата си винаги се е ръководел от законност, честност и диалогичност.

Държиков насрочи първото заседание на местния орган на самоуправление за 21 ноември от  9 часа в Залата на ОбС на „Авксентий Велешки“ и с това тържествената сесия бе закрита.

Накрая всички нови кметове и съветници си направиха обща снимка пред паметника на Съединението.

Избират тайно Съветник № 1 между двама кандидати

Новият кмет на Града под тепетата: Никой не е по-голям от  Пловдив!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина