АктуалноГрадътКултураНовини

Аджисана последва примера на Капана и се окичи с „флагчета“, но за сватба

Шарени топки и блестящи ресни украсиха пешеходната улица цар Иван Шишман

Ремонтираната отсечка в Аджисан махала заживява свой нов живот. Също като трансформирания Капана, който от паркинг се превърна в пешеходна зона за събития на открито, ромската махала до центъра на Пловдив се преобразява.

Само преди месеци улица „Иван Шишман“ бе изцяло ремонтирана и превърната в полупешеходна, като все пак там може да се паркират автомобили. Отсечката от археологическите ценности Източната порта до Малката Базилика е преобразена с модерни пейки, кошчета и всякаква градска мебел, която предразполага за живот на открито.

Жителите на квартала изглежда се възползват изцяло от това. Цветни елементи над улицата украсяват „цар Иван Шишман“ по подобие на флагчетата в капана. Шарени топки и различни лъскави ресни са опънати над улицата по повод предстояща сватба, което показва, че новият уличен дизайн се харесва и на местните.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Еми браво във таэи махала всякаш са видяли добро мно е всичко е най добро във аджисана продължаваите все така да правите свадби и се така усмихнати мерси че сте го качили эа да го видим много мерси и честита свадба и честито въобраэяване във аджисана

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина