АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Адв. Георги Колев: Ако не гласуват отвратените, управляват отвратителните

Нямам самоцел да бъда кмет.  Важно ми е да кажа, важно ми е да чуете. Без значение за кого, гласувайте задължително, призова на официалното откриване на кампанията си юристът

Кольо Гилъна, Светльо Витков, Ерол застанаха зад кандидатът на кмет с рок, пънк и ска музика на Ядрото в Капана

Ние сме се превърнали в един политически аутлет. Нека променим това, каза кандидатът за градоначалник

Иво Дернев

„Пловдив има нужда от нов кмет. Затова сме тук. Да подкрепим новия кмет Георги Колев”. Така култовите Кольо Гилъна, Светльо Витков, Ерол и другите от бандата им „ЕКС” започнаха концерта си на сцената Ядрото в Капана. Символите на рока, пънка и ска музиката в България застанаха зад кандидатурата на адвокат Колев с парчета като „Най-щастливият ден”, „Бате Гойко”, „Скакауец”, „Бий хлапето” и много други химни от самостоятелните банди на тримата.

„За мен е уникално удоволствие да изляза на сцената с такива легенди. По добра политическа платформа от техните песни в България няма”, каза Георги Колев в обръщение по микрофон пред многото струпали се около Ядрото хора. Събитието бе по-скоро рок хепънинг, отколкото старт на предизборна кампания.

„Една такава рече трябва да е мотивираща и да накара хората да се замислят. Затова ще ви разкажа една притча. Един китайски млад ученик се обърнал към учителя си. „Учителю, не напредвам”, казал му. „Защо? Ти гледаш ли как вятъра клати дърветата?”, попитал учителът. „Гледам учителю”, отговорил му ученикът. „А гледаш ли как животните обикалят из гората?”, попитал отново учителят. „Гледам, учителю, с дни гледам”, отговорил ученикът. „А гледаш ли отражението си във водата?”, продължил с въпросите учителят. „Всеки ден, всеки час, много пъти”, казало детето. И попитало: „Кажи ми как да напредна?”. А учителят отговорил: „Ученико мой, ти си много прост. Стига си гледал глупости, върши си работата. Докато ти гледаш птичките, пчеличките, виж хората къде са”. Затова вместо да гледаме птички и пчелички, дайте да се хванем да си свършим работата. Защото докато гледаме вятъра как клати дърветата тия хора разказаха играта на нашия град”, подхвана от микфорона Георги Колев.

„Ние сме се превърнали в един политически аутлет. Тук се предлагат политици втора употреба, дрехи втора употреба, хора втора употреба. Всичко е един политически баберик. Ставаме свидетели на едно политическо дежавю, което се повтаря вече 16 години и в Пловдив се заражда една много интересна професия, която се нарича професионален кандидат за кмет. Всеки избори едни и същи хора и интересно, че слоганът винаги е „Нещо ново”. Е как 16 години нещо ново. Докога това нещо ново. Аз съм на 47 години и е време да си кажа. 22 години съм бил адвокат, 12 години съм общински съветник. За пръв път ми се случва да изляза пред вас и да поискам подкрепа, за да направим нещо ново и нещо различно. Сега е времето да променим ситуацията в този град и тя да стане по-различна. Сега е времето за вас и за децата ви, за Пловдив, за развитие. Защото докато сме един политически аутлет и докато ни се предлага една и съща претоплена манджа години, години наред, нищо ново няма да се случи. Ние сме най-малката община в България. Гъстотата на населението в този град е фрапираща. За разлика от Бургас, където живеят 365 човека на квадратен километър, в Пловдив живеят 3650 човека. Нашата община е най-малката в страната. Тя е разделена грозно на три и на никой не му пука. Индустриална зона Пловдив, където работят повечето от нашите приятели, всъщност не е в Пловдив. Летище Пловдив, за което всички даваме пари, не е в Пловдив. Белият дроб на Пловдив- хижа Здравец, не е в Пловдив. Даже заводът на Фолксваген, който дойде в Пловдив и ние така му се радвахме, всъщност дойде в Раковски. Само че всички вие, и аз, дадохме средства на община Раковски да си плати ПУП-а, защото нямат пари. Ние се превръщаме в една туристическа спалня. Тук живеят 3650 човека на квадратен километър, а са издадени строителни разрешения за още един милион квадратни метра. Съвсем скоро ще стане така, че ще си ходим по главите. Докато най-богатата община в България е Марица, а най-богатото в Европа населено място на глава от населението по брой инвестиции е село Радиново, което се намира на един километър от центъра на Пловдив. Не е справедливо, не е хубаво. Градът страда. Приходите от тази индустрия отиват в други общини. Ние излизаме пред вас и казваме „Сега е времето да променим тази работа”. Няма как всеки ден да се говори едно и също нещо и ние всеки ден да му вярваме ”, каза Георги Колев.

„ Нямам самоцел да бъда кмет. Който не иска от присъстващите тук, моля не гласувайте за мен. Обаче на всички ви се моля, гласувайте. Защото ако не гласуват отвратените, управляват отвратителните. Затова без значение какъв избор ще направите, идете и пуснете бюлетина. Направихме събитието тук, защото това място събира много неформални хора, които са различни, млади, мислещи и които в крайна сметка ще трябва да правят благата на този град. Затова без значение за кого, гласувайте задължително. Ако изберете 49, за нас ще е чест и ние ще направим всичко възможно да оправдаем доверието ви”, подчерта адв. Георги Колев и покани на сцената кандидатите за районни кметове.

„Статуквото така хубаво и приятно се е окопало, че хич не му се мисли да си тръгва. Ние обаче мислим, че сега е времето това да се промени. Затова тези хора до мен застават с лицата си, рискуват социалния си живот, рискуват да бъдат хулени, плюти и обругавани, за да могат да кажат това, което мислят. Защото сега им е времето. Кога, ако не сега. На колко трябва да станем. Не ме интересува дали съм кандидат кмет грам. Не ме интересува дали ще спечеля изборите грам. Важно ми е да кажа, важно ми е да чуете. За тях също. Ако решите, че ние сме хората- супер. Ако ли не- здраве да е, още по-добре. Но моля ви гласувайте. Защото не е важно за мен, важно е за вас и за децата ви”, допълни кандидатът за кмет. И на шега благодари на хората, че не са мятали предмети по него.

След края на речта на адв. Колев, на сцената се качи младо момиче, което поиска думата по микрофона. Представи се като Поля Станчева и заяви, че току що е навършила 18 години и иска да гласува за първи път в живота си, но не желае да подкрепи традиционните партии като БСП и ГЕРБ. „Много бързо ме убедихте да гласувам за вас“, каза тя на адв. Колев. „За мен това е най-големият подарък от вечерта. Дори един човек да съм убедил, значи си струва“, отговори и той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

16 коментари

  1. За първи път имаме избор и то страхотен. Ще гласувам, защото адвокат Колев наистина е можещ и знаещ – той ще бъде добър кмет. Ще направи добри неща за Пловдив. Мислете и гласувайте за интелигентно управление! Успех, адвокат Колев!

  2. Дано думите на Георги Колев накарат пловдивчани да се замислят и да ги убеди да отидат и да пуснат своя глас.Хора, само се оплакваме ,а нищо не правим ,за да променим това!Гласувайте!Аз ще дам гласа си за г-н Колев.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина