АктуалноИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

Чистота иска да се отърве от клозетния бизнес

Предава го на районните кметове

Таня Грозданова

Точка 10 от дневния ред на предстоящото предваканционно заседание на Общински съвет – Пловдив се очертава като изключително интересна.

Под завоалираното предложение: „Вземане на решение за допълване на Годишната програма на община Пловдив за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Вносител: инж. Иван Тотев – Кмет на община Пловдив“, са вписани 15 листа с разнообразни имотни еквилибристики, коя от коя по-любопитни. А най-любопитно е, че минават под общ знаменател в една точка.

Силно интригува фактът, че на 6-а страница, втори абзац, с писмо на директора на „Чистота“ Иван Стоянов от (бел.авт.:забележете датата) 6 март 2018-а година, се предлага 22 броя градски тоалетни, включени в баланса на дружеството, да бъдат извадени от активите му.

Мотивът на шефа на комуналната фирма, в чийто предмет на дейност влиза обслужването на обществените нужници, е: „които са неработещи повече от една година. Предприятието не може да извършва разходи по ремонтни дейности за подобряване състоянието на тези сгради.“

Изключителната обосновка завършва с предложение въпросните кенефи да бъдат заприходени на районните кметства.

На вас какви въпроси ви изникват на първо четене?

Моите няма да са политически коректни и ще миришат на непрофесионализъм и липса на действия…

Заглавната снимка е от архива на Под тепето, това е вратата на култовите писоари в Капана, които преди година си заминаха в историята. Надписът е достатъчно красноречив!

В редакцията пазим само работното време на писоарите, като сувенир за времето, в което пенсионерите, инвалидите и родителите с деца до 6 години можеха „да пуснат по една вода“ безплатно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина