АктуалноМненияНовиниПод ножа

Централата за биогаз в Труд нарушава заповед на директора на БАБХ (ВИДЕО)

За това сигнализират от местния инициативен комитет

Гражданите се вдигат на нов протест

Соня Попова

Пети ден централата за производство на електроенергия от отпадъци в с. Труд извършва незаконосъобразни действия във връзка с заповед – забрана № РД 11-64/10.01.2018 г., за внасяне на торове на изпълнителния  директора на агенцията по храните. Днес свидетел на поредица от разливи е изпратил сигнал на 112, съобщиха от местното Сдружение “Бъдеще за село Труд”.

“Виждаме цистерните да карат, като на парад покрай обществените сгради на централната улица и нивите в местността. Изключително нагло и арогантно погазване на закона, което за пореден път е незабелязано от иначе упражняващите за пред медиите контрол институции.

Имаме сигнали, снимков и видео материал за погазването на същата заповед още от миналата зима м. Февруари, от друго село в община Марица. Не веднъж сме констатирали, че вменени от европейски наредби задължения на БАБХ не се изпълняват. Според нас в следствие на това инвеститора продължава да прави, каквото си иска!”

Това коментираха Тодор Ботев и Станимир Тончев от Сдружение “Бъдеще за с. Труд”.

Жителите са в пълна протестна готовност, съобщиха още от местното Сдружение.

Според местното Сдружение има доста нови обстоятелства, които проверяващите институции умилено прикриват. Миналата седмица редица нередности бяха изпратени, като сигнал до Европейския парланмент, а съвсем скоро, потърпевши следствие на същото производство от няколко района в България ще посетят Брюксел.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина