АктуалноМненияПод ножа

Тотев: Всичко, което се говори в последните седмици за ЕСК, ще иде в канала на историята

Лодката на критиците потъва рязко и видимо. Пловдив ще остане завинаги Европейска столица на културата, заяви градоначалникът

Тази сцена вече е емблема и ще бъде запомнена много дълго време, спря се на коментарите за Кулата кметът

Иво Дернев

„Всичко, което се говори в последните седмици за Европейска столица на културата, ще иде в канала на историята. Ще останат приятните емоции и всичко, което ще се случи в следващата една година. Ще остане и средата, която ще променим. Лодката на критиците потъва рязко и видимо. Пловдив ще остане завинаги Европейска столица на културата. Привилегия за нас е, че имаме възможността да реализираме този проект”. Така кметът Иван Тотев отговори на множеството критики по отношение готовността на града да посрещне най-голямото си събитие в новата история. Той припомни, че преди 20 години, когато Пловдив е домакин на  Европейския месец на културата, ситуацията е била идентична.

„Също е имало много негативна кампания, която обаче бързо е забравена. Никой не помни критиката от тогава, а успехът на Европейския месец на културата”, отбеляза градоначалника.

Спря се и на сцената, предизвикала много коментари. „Това, което се вижда напълно кореспондира с нашите очаквания. Нямаше друго подходящо място за подобно съоръжение. Ако беше на площада нямаше да се вижда по този начин отвсякъде и да събере толкова много публика. По наши изчисления площадът събира около 4-5 хиляди души, като сега там ще се проведе фестивал на храната. Това, което предстои, не е просто един концерт, а нещо много по-голямо. Тази сцена вече е емблема и ще бъде запомнена дълго време, дори с всички шеги и закачки около нея”, допълни кметът.

Каза, че песимистичните му очаквания за броя на хората, които ще дойдат около Кулата за откриващото събитие на 12 януари, е над 30 хиляди души. По изчисления на община и фондация, в определените за публиката зони, могат да се съберат около 50 хиляди зрители. Те ще са разположени в двете посоки на бул. „Цар Борис III Обединител”, от северната страна на пощата и в зоната около „Св. Петка”.

Тотев разкри, че на сцената ще се качи българският еврокомисар Мария Габриел. Все още присъствието си не е потвърдил министър-председателят Бойко Борисов. Това обаче са направили председателят на парламента Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова, министри.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Това е смешно и тъжно. Града е разкопан, цермонията е кичозна, безвкусна и ужасно скъпа, организацията е хаос. Две седмици преди откриването да се запуши и разоре целия център – това е дело или на недобронамерени или на ужасно глупави хора.

  2. А бе кой му спя хапчетата на тоя малоумник???Сигурно от как го пуснаха от ареста и започна да си плаща където и колкото трябва е спрял хапчета.А трябва да си ги пие редовно…

  3. Разчува се, че неколцина кореняци в резултат на интензивно подкокоросване и умилкване от властите МОЖЕЛО БИЛО да се наканят да присъстват на бомбастичното феерично фантастично хистерично уникално европейско Събитие само ако успеят да се ориентират от коя страна да застанели (щото кметът твърди, че Представлението ЩЯЛО БИЛО да се представлявало във всички посоки, ама майничките хич не я вярват тая работа, нямало как да станело, не били те вчерашни); и само ако подарените им одеала с дебела кора отпечатана “За ЕДНО” ако им бъдели ЧАРШАФОСАНИ.

  4. Времето ти изтича нещастник!
    Не ти искам наакана евроГЕЙска столица,искам си Пловдив какъвто го знам!
    ТИ СИ НИКОЙ!ТИ СИ ПИОНКА И ПОСЛУШНОТО КУЧЕНЦЕ НА ТИКВАТА,ТИ СИ НАЙ-ЖАЛКИЯ,КРАДЛИВ И СМЕШЕН КМЕТ КОЙТО СМЕ ИМАЛИ!!!
    ВЪН И ОСТАВКА!!!

  5. Българските „политически ЛИЦА“ са ГЪЗОВЕ, Михаело.
    А колко некомпетентен е инджинеринг Иб. Тотев се вижда от (цит.): „…нямаше да се вижда по този начин отвсякъде…“ = абе Будала, коя сцена се гледа ОТВСЯКЪДЕ, кой акьорИН представлява НАВСЯКЪДЕ, ти концерт не си ли посещавал? Никога? Поне веднъж? ИЛИ И ТИ КАТО ТВОЯ ПАРТАЙГЕНОСЕ БоБоТРИ дето веднаж го затътрили на театър?

  6. Историята ЩЕ запомни (не за „много дълго време“, а ЗАВИНАГИ) подвизите и постиженията и малоумните „проекти“ на тази крадлива управа на инджинеринг Иб. Тотев и неговата шайка от асфалтаджии, автобусаджии, велосипедаджии, предприемачи (с техните подизпълнители, плочкаджии, украсители, подобрители и разхубавители).

    РежимътБоБоТРИ ако не го закопае това градче със затихващи функции, то самата емиграция ще го изпразни – да се чудим кои пенсионери за колко епохи има да му изплащаме борчовете (след като е разпродал де що докопа общинска собственост)

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина