Тони Симидчиева и Матей Матеев напускат УС на „Пловдив 2019”

Актуално Гласове Градът Култура Новини

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив
Под Тепето

Другата седмица и кметът Иван Тотев ще напусне органа, който взима решенията във фондацията

Тони Симидчиева и Матей Матеев напускат Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019”, разбра се днес. Оставките им ще бъдат гласувани на първото заседание на местния парламент на 11 ноември, веднага след церемонията по полагането на клетвата на новите кмет и общински съветници.

Председателят на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева напуска УС на фондацията с мотив, че мандатът на настоящата власт изтича и е редно новата администрация да реши кои хора да са част от органа, взимащ решенията в „Пловдив 2019”.

Художникът Матей Матеев пък е депозирал оставката си,  тъй като част от заложените в Апликационната книга проекти не са се осъществили или са били невъзможни за осъществяване, като остров Адата и Тютюневия град.

УС на „Пловдив 2019” се очаква да напусне и кметът Иван Тотев веднага след предаването на властта в общината другата седмица.

Споделете ни във:

7 коментара за “Тони Симидчиева и Матей Матеев напускат УС на „Пловдив 2019”

 1. Как може хора, които грам не разбират от култура и изкуство да представляват ЕСК. Еснавско управление, интересчии, далавераджии едри и дребни, ядящи и пиещи всички на една маса.
  Как не видяхме една изложба с шедьоври на изобразителното изкуство или поне няколко картини на някой от големите западноевропейски художници. Големите европейски музеи и галерии щяха да откликнат без проблем при една навременна комуникация и молба.
  Едни и същи претоплени манджи и тотални абсурди….

 2. Тони Симидчиева достатъчно спечели от Пловдив 2019. Постоянна настаняват хора в нейния скъпарски хотел и ресторант.

 3. Наближава момента, в който и културата ще напусне Пловдив…и това ще е много лесно, защото всъщност тя, културата, никога не е оставала трайно в Пловдив…въпреки местното самочувствие и себевлюбеност…

 4. Браво!
  Хитри хора. Ще оставят последните месеци на някой друг. И в края, когато се появят негативни резултати от работата на предишните, ще се ползват имената на следващите.
  Хитреци. Подушват неуспеха от рано и се спасяват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.