Събарят заведенията около Сточна гара за бъдещия мол (СНИМКИ)

Актуално Градът Новини

До края на 2020 година на мястото трябва да отвори четвъртият пловдивски мол

Култовите дискотеки около Сточна гара остават в миналото. От няколко дни започна премахването на постройките, издигнати в широкото празно пространство около бившата жп товарна гара. Големият куб на дискотеката Мегами се изчиства от интериор и обзавеждане, а скоро се очаква да започне и неговото разглобяване. Дори палмите пред дискотеките вече са изкопани и ще търсят свой нов дом.

На огромния терен ще се изгражда четвъртият пловдивски мол. Той ще носи името Promenadа Plovdiv. Очаква се в него да се инвестират около 141 млн. Евро, а търговският обект да отвори към края на 2020 година. Инвестицията идва от южноафрикански фонд.

Дискотеките, които дълги години обитаваха района, няма да се преместят далеч. Това ще стане по продължението на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Санкт Петербург“. Новата им локация е близо до Метро край парк Лаута.

Споделете ни във:

7 коментара за “Събарят заведенията около Сточна гара за бъдещия мол (СНИМКИ)

  1. Пак подМОЛНИ схеми , пак простотии и корумпета цакат града… нито питаха някой, нито дадоха елементарни обяснения..пълна бащиния гербава, крадлива! На кого му трябва това безумие, града се разпада под инфраструктурна порнография, презастроен, мръсен, кален и прашен, липсва визия и решение за свръхурбанизацията, миграцията и реална оценка на щетите в озеленяването, опасният въздух, автомобилния парк и поголовната сеч и унищожяването на парковете и градините, за сметка на строителни мошенници и архитектурни бандити!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.