АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Спорният терен в Кършияка „влиза“ на утрешната сесия на местния парламент

Каназирева пита за сделката и бъдещите действия на Общината, а Деведжиева няма да се връща към продажбата за сметка на бъдещето

На предстоящата сесия на Общински съвет – Пловдив Дани Каназирева, лидер на „Съюз за Пловдив“ внася питане до кмета как е извършена сделката за терена на ул. „Сава Муткуров“, какво е фактическото предназначение на парцела и какви действия ще бъдат предприети, за да  може това пространство да остане като зеленина.

„Тази класическа схема за ощетяване на обществения интерес е направена пред очите на политическите сили в града и с благословията на Община Пловдив. Допуснати са много сериозни нарушения. Протестиращите са прави да говорят за огромна корупция. А когато корупцията стигне до оградите на хората, те повече не могат да търпят“, обяснява Каназирева.

Съветниците от „Съюз за Пловдив“ неведнъж са настоявали за преразглеждане на  сделката с „Пълдинтур инвест“ и за анализ на задълженията на частния съдружник, голяма част от които и досега не са изпълнени. Администрацията обаче не направи нищо.

Питане за поголовната сеч в парка зад хотел „Санкт Петербург” внася пък  общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева.

„Преди дни с мен в качеството ми на общински съветник се свърза Асен Костов, председател на инициативен комитет, който протестира срещу поголовната сеч в парка зад хотел „Санкт Петербург”. Хората от района в съседство са притеснени, че се готви застрояването на парка или поне на 18 дка от него, които са частен терен. Този квартал е толкова плътно застроен, че въпросният парк е единственият зелен оазис в него.“

Деведжиева обяснява, че няма да се връща към продажбата на този терен, защото за нея важното е какво управленско решение ще вземе общината в така създалата се ситуация. Затова и настоява кметът да й отговори на въпроса какво предвижда Общият устройствен план, по който в момента се работи, за този парк и какво е отреждането за частния терен – за озеленяване или за нещо друго.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Не ги оставяйте да се измъкнат продажните гадове, натискайте ги до дупка!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина