АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Спазва ли закона Николай Пловдивски?

Аудито му още има устройство, което е предназначено за движение на автомобили със специален режим, какъвто колата на митрополията няма

Дори полицията се прави, че не забелязва специфичната лампа на обзорното стъкло на леката кола

Иво Дернев

Аудито, в което се вози главата на най-голямата епархия у нас Николай Пловдивски, продължава да има устройство, предназначено за движение на автомобили със специален режим на обзорното стъкло. Режим, какъвто колата на пловдивската митрополия няма. В това се увери днес обективът на Под тепето.

Владиката бе докаран до катедралния храм „Св. Богородица” с луксозния автомобил за тържествения молебен за деня на Съединението тази сутрин. Специфичната лампа на панорамното стъкло в духовническото возило се виждаше от далеч, макар да не беше в режим на работа, но всички се правиха, че не я забелязват. И политиците, които застанаха под купола на храма, и дори полицаите, които се грижеха за сигурността по време на събитието, си затвориха очите.

Припомняме, че след публикуване на снимки на въпросното устройство във Фейсбук, пловдивската полиция обяви, че се извършва проверка по случая. При нея било установено, че автомобилът се използва от Пловдивска Света Митрополия, но към датата на провеждането й той се намирал извън територията на града. „ Предстои при завръщането му да бъде направен оглед, за да се изясни дали в действителност устройството на таблото е такова, което е предназначено за движение със специален режим, както и поводът за поставянето му”, са казваше в отговор на МВР на питане на Под тепето, изпратен до медията на 20 август. Е, автомобилът вече е в града и устройството продължава да се намира на обзорното му стъкло. Този факт е ясен знак, че дори полицейска проверка не може да трогне пловдивския митрополит.

От МВР припомнят, че съгласно чл. 34, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция „Национална сигурност“, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието, Бюрото по защита при главния прокурор, служба „Военна полиция“ към министъра на отбраната, военнополицейските формирования от Българската армия, други служби на Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, определени от изпълнителния директор за осъществяване на контрол, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество при осъществяване на оперативно-издирвателна дейност, Националното тол управление при Агенция „Пътна инфраструктура“, определени от председателя на управителния съвет на агенцията, и структури на Държавната комисия по сигурността на информацията, определени от председателя на комисията.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Браво! Даже с полицейски и жандармерски ескорт трябва да се движи но понеже е скромен човек си е сложил само една лампичка на лимузината!
    Оставете го да диша, че ще ни вкара в ада всички!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина