АктуалноГрадътНовини

Собственикът на имота в парка зад хотел „Санкт Петербург“ не иска да продава

Областният Здравко Димитров честити рождения ден на Борисов пред протестиращите

Сформират работна група за решаване на казуса

Собственикът на имота, част от парка зад хотел „Санкт Петербург“ Байрям Солак няма намерение да продава имота си. Той има инвестиционни намерения и иска да си ги изпълни. Това са заявили представители на „Парадайз гардън резиденс“ на среща с протестиращи против застрояването на парка, областния управител Здравко Димитров и кмета Иван Тотев.

Пазарната оценка, според предоставения от адвокатите Георги Маринов и Иван Демерджиев, е 14 млн лв, но според Иван Тотев откупуване не стои на дневен ред.

В понеделник ще бъде съставена работна група за решаване на проблема. В нея ще участват юристи и представители на инвеститора, на протестиращите и на местната власт. Целта е всички искания да останат изпълнени – да се защити както обществения интерес, така и инвеститорския, обясниха от Областна управа.

В края на срещата областният управител Здравко Димитров изказа задоволство от проведения диалог и използва случая да честити рождения ден на министър-председателя Бойко Борисов, който също се разпореди за своевременното разрешаване на казуса.

Участие в срещата взеха представителите на Инициативния комитет в защита на зелената площ Асен Костов, Петър Димов и Стойчо Андреев, адвокатите на „Парадайс гардън резидънс“ Георги Маринов и Иван Демерджиев, заместник областният управител Димитър Керин, арх. Маринов и главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов, кметът Иван Тотев и юрист на Община Пловдив, директорът на ОДМВР– Пловдив ст. комисар Илков./

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина