Румен Радев за шпионския скандал: Здравият разум очевидно напуска българското политическо пространство

Актуално Власт Гласове Новини

Безсилието на управляващите се изражда в паническо търсене на враг, каза президентът по повод разпита на Живко Георгиев

Иво Дернев

„ Очаквам от следствието да представи неоспорими факти. В противен случай ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешнополитически сценарии. Наистина очаквам категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите”, каза в коментар по повод така нареченият шпионски скандал, който се разгоря у нас в последните два дни.

По повод разпита на члена на Стратегическия съвет към президента Живко Георгиев, Радев заяви, че здравият разум очевидно напуска българското политическо пространство. „И особено управляващите. Тази теза е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже не може и да я коментира. Но аз съм избран с гласовете на два милиона българи и едни подобни твърдения и инсинуации са обида към тези хора. Мисля, че се изражда безсилието на управляващите да се спарят с тежките проблеми в страната и пълния провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети- Шенген, Еврозона, мониторингов механизъм, стратегически инвеститори. Това безсилие се изражда в паническото търсене на враг. И в миналото и в настоящето. Така че хората да се противопоставят непрекъснато един на друг и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и провалите днес”, каза държавният глава.

Той определи ресора „Иновациите и младежта”, който България получи в Европейската комисия, като значим. „Не меря ресорите с това какъв финансов обем от средства съдържат в себе си и колко по обем ще разпределят. Не е в това въпросът. Европа има амбицията да бъде водещ фактор на световната сцена и това е залегнало във всички стратегически европейски документи. Това не може да се получи без иновации и без активното участие и работата с младежта на Европа. Там е бъдещето. Очаквам България да има активна роля в този ресор, той е важен”, заяви президентът.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Румен Радев за шпионския скандал: Здравият разум очевидно напуска българското политическо пространство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.