АктуалноГрадътНовини

Разкопаха още от площад Централен

Мястото прилича на оживено кръстовище (СНИМКИ)

Тежки камиони и множество пешеходци се разминават отгоре

Соня Попова

Докато се очаква решението на местния парламент относно избора на настилка за централния пловдивски площад, работата по него не е спряла, видя репортер на Под тепето. Нещо повече – мястото прилича на оживено кръстовище, по което се разминават тежки камиони и множество пешеходци.

В западната част на площада вече е открита покриващата конструкция на тунела под Пощата и се работи по хидроизолацията. В същото време започна разкопаване пред сградата на пощата откъм паркинга на хотел „Тримонциум“.

Припомняме, че през седмицата бе разширен обхватът на разкопките върху терена, който общината откупи обратно с 4 метра. На това място са открити нови артефакти при разчистването за направата на подпорна стена.

Очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. „…Не може и площад, и археология, защото трудно съжителстват”, казал „арх.“ Петров.
    „МОЖЕ. А и тук не можем да говорим за площад в традиционния смисъл на думата, тъй като наоколо няма сгради. Тук по-скоро можем да говорим за пространство…“ отговорила му малката = БРАВА! =

    Ирина Дакова хич няма какво да се вслушва в изкуфяли „капацитети“ и баба-Ягешки „инджинеринги“ щом като е разработила БЛЕСТЯЩ ПРОЕКТ – отвсякъде погледнато (даже и от САБ / ДАН). Нещастният ТъПетров да беше си избърсал гурелите да прогледне, че както малката му посочи: ПЛОЩАД ТУКА НЕМА, ОНО РАЗГРАДЕНОТО БЕЗКРАЙНОТО СКУЧНОТО ОПЛОЧЕНО НЕ Е ПЛОЩАД, даже за Мегдан не става, след като Диктатурата на Пролетариата го разгради отвсякъде за манифестации.
    За „форум“ също не може да се говори докато не бъде . . . намерен с разкопки. Досегашните дупки / копки тук таме не доведоха до артефакти заслужаващи анастилоза. ПолитКОРЕКТНОТО кудкудякане от (безкористно заинтересовани) „ГлавРеставраторки“ за величествени хубавини в оперетен стил звучи комплексарски, кухо, мижи да те лажем.
    Радамеси и ГладиаторКи не щем.
    Логиката на това пространство (=GENIUS LOCI=) е да изгребем вековно натрупалият се върху античното ниво провинциализъм и да отворим широко освободената квадратура -и без туй е само на три метра по-долу- под слънцето за всевъзможни артистични доразработки и очовечаване много по-весело и разнообразно.
    Оплочвателната „индженерингова“ далавера БЕЗ ПРОЕКТ е престъпление. Нарушава градо(раз)стройственото законодателство – доколкото го има в РежимаБоБоТРИ.

  2. Нека посрещнем като Европейска столица гостите от цяла Европа не само с изгорените и срутени паметници на културата, не само с още затворени булеварди заради някакъв сглобяем вавилонски зикурат, но и с разкопан площад! Добре дошли, скъпи любители на културата, транспортните задръстваня и руините!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина