АктуалноКриминалеНовини

Радикализираният младеж от Пловдив остава при семейството си

Апелативният специализиран съд потвърди мярката за неотклонение на 16-годишният гимназист от Пловдив, който бе задържан преди дни за готвена терористична атака. Това обяви прокурор Сийка Милева – говорител на Специализираната прокуратура, след края на заседанието, което протече при закрити врати. По думите ѝ в залата момчето е заявило, че осъзнава вината си.

Припомняме, че ученикът е под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, което означава, че не е задържан и е при семейството си.

Прокурор Сийка Милева заяви на влизане в залата, че Държавното обвинение ще поддържа искането си за задържане под стража на непълнолетното лице. Мотивът който бе изтъкнат е, че е адекватна, така той ще бъде изолиран в специална среда, в която с него ще работят психолози и психиатри“.

Припомняме още, че жълт сайт разкри самоличността на момчето и семейството му.  Това предизвика бурно недоволство в пловдивските медии, в голяма част от обществото, така и на ниво организации и институции.

Преди два дни пловдивски медии с безпрецедентно обединение срещу разкриването на самоличността на ученика и на цялото му семейство излязоха с обща декларация и сигнал до: Държавна агенция за закрила на детето, Национален съвет за журналистическа етика, СЕМ и Специализираната прокуратура.

Малко по-късно стана ясно, че ДАЗД се е самосезирала за изтичането на личните данни на младежа в публичното пространство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина