Радикализираният младеж от Пловдив остава при семейството си

Актуално Криминале Новини

Апелативният специализиран съд потвърди мярката за неотклонение на 16-годишният гимназист от Пловдив, който бе задържан преди дни за готвена терористична атака. Това обяви прокурор Сийка Милева – говорител на Специализираната прокуратура, след края на заседанието, което протече при закрити врати. По думите ѝ в залата момчето е заявило, че осъзнава вината си.

Припомняме, че ученикът е под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, което означава, че не е задържан и е при семейството си.

Прокурор Сийка Милева заяви на влизане в залата, че Държавното обвинение ще поддържа искането си за задържане под стража на непълнолетното лице. Мотивът който бе изтъкнат е, че е адекватна, така той ще бъде изолиран в специална среда, в която с него ще работят психолози и психиатри“.

Припомняме още, че жълт сайт разкри самоличността на момчето и семейството му.  Това предизвика бурно недоволство в пловдивските медии, в голяма част от обществото, така и на ниво организации и институции.

Преди два дни пловдивски медии с безпрецедентно обединение срещу разкриването на самоличността на ученика и на цялото му семейство излязоха с обща декларация и сигнал до: Държавна агенция за закрила на детето, Национален съвет за журналистическа етика, СЕМ и Специализираната прокуратура.

Малко по-късно стана ясно, че ДАЗД се е самосезирала за изтичането на личните данни на младежа в публичното пространство.

Споделете ни във:

1 коментар за “Радикализираният младеж от Пловдив остава при семейството си

  1. Парите правят лошото васпитание щом не обръщат родителите внимание така става

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.