АктуалноМненияПод ножаСъдТемида

Пуснаха под домашен арест 75-годишния стрелец от Раковски

Окръжният съдия Екатерина Роглекова се съобрази с напредналата възраст на обвинения в опит за убийство и значително увреденото му здравословно състояние

Стефан Говедарски се разплака пред Темида: Много съжалявам, как да го преживея на тая възраст

Стрелял по 33-годишния Иван Гълев, чийто  крави влезли в двора му

Иво Дернев

75-годишният Стефан Говедарски от Раковски, който стреля по свой съгражданин в битова свада преди два дни, бе пуснат под домашен арест от окръжния съд. Възрастният мъж бе задържан, след като простреля в гърдите 33-годишния Иван Гълев, тъй като животните на пострадалия влезли за пореден път в имота му. Говедарски не сдържа сълзите си пред Темида, след като прокуратурата поиска постоянното му задържане в ареста.

Много съжалявам. Искрено съжалявам. Как да го преживея на тая възраст и с тия болести, не издържа на напрежението обвиненият в опит за убийство пенсионер и се разрида пред съдия Екатерина Роглекова. Тя отсече, че въпреки че се касае за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда между 10 и 20 години лишаване на свобода, и въпреки че безспорно може да се направи обосновано предположение за извършване на престъплението именно от Говедарски, той ще се прибере у дома.

Обвиняемият е на не малка възраст- 75 години, не е осъждан, няма никакви криминалистични регистрации, не са на лице лоши характеристични данни, има значително увредено здравословно състояние- тежки сърдечни и белодробни заболявания, за които е приложена обилна медицинска документация, избори съдия Роглекова, преди да определи мярка „домашен арест” по отношение на обвиняемия.

Дори адвокатът на пенсионера заяви, че от доказателствата по делото и личното отношение на обвиняемия към случилото се, може да се предположи, че той е извършил престъплението. Но подчерта, че до момента на изстрела клиентът му не е имал никакъв допир с полиция или съд. Спря се и на семейното му положение. Въпреки възрастта си, Говедарски продължавал да отглежда крави, да се грижи за трите си деца и многобройните си внуци. „Нито че е възрастен, нито че е болен, му е попречило да гледа крави и да инспирира случилото се”, репликира наблюдаващият прокурор.

Искам да ме пуснете под домашен арест. Внуците, семейството ми е там. Няма да съм сам. Ще ми помагат, каза в последните си думи пред Темида възрастният обвиняем. Именно такова бе решението на съдия Екатерина Роглекова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина