АктуалноГласовеГрадътКултураМненияНовини

Професор Шекерджиева е новият ректор на АМТИИ

Тя спечели балотажа срещу проф. Бураджиев с 38 гласа  

Общото събрание на Академията за музикално танцово и изобразително изкуства в Пловдив избра проф. Тони Шекерджиева от катедра „Оркестрови инструменти и класическо пеене” за нов ректор на ВУЗ-а, преди минути.

Тя спечели вота на балотаж, като за нея гласуваха 38 членове на ОС, а опонентът ѝ, който стигна до втория тур – проф. Костадин Бураджиев от катедра „Музикален фолклор“ получи 28 гласа. Бяха преброени общо 71 валидни бюлетини и 7 невалидни, в които не е посочено име.

На първи тур проф. Шекерджиева също е била с най-голям вот от делегатите на ОС. В него е получила 30 гласа, 20 са подкрепили проф. Бураджиев, 11 са гласували за проф. Даниела Дженева и 9 души са подкрепили кандидатурата на проф. Юлиян Куюмджиев.

„Класиката се завръща в АМТИИ“, чу се след обявяване на резултатите в залата.

Очаквайте подробности.

Избират нов ректор на АМТИИ днес, четирима в битка за поста

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

    1. Направо си публикувай № номера на банковата сметка, че да ти преведем бакшиша направо „по сметка“, какината подмазвач… пардон, ПОДМАЗВАТЕЛКА

  1. Сърдечни поздравления за избора на проф. Шекерджиева за Ректор на АМТИИ!
    Един изключително фин и достоен човек, с висок морал и безспорни професионални качества!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина