АктуалноГласовеМненияНовини

Президентът за конгреса на БСП: Важното е България да не остава без политическа опозиция

„Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки,“ заяви Румен Радев в Труд

Президентът Румен Радев коментира провеждащия се конгрес на БСП и оттеглената оставка на лидера Корнелия Нинова пред пловдивски журналисти днес, по време на посещението му в село Труд, където участва в отбелязването на 150-годишнината от създаването на храма „Св. Троица“.

„Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки,“ заяви Радев в отговор на журналистическия въпрос за хода с оттеглената оставка.

По думите му, един лидер на политическа партия трябва да се води в действията си преди всичко от това, не той как се чувства, а партията как се чувства.

Запитан какво очаква от конгреса на най-голямата опозиционна партия, президентът посочи, че в България следва да има единна, сплотена политическа опозиция, защото в противен случай властта остава без коректив.

„Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията,“ заяви държавният глава.

Той отказа да коментира бъдещето на партията и опозицията с аргумента, че не се меси в партийни дела.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Що за идиотизми, за това ли му плащаме на тоя (цит.): „Президентът Румен Радев … участва в отбелязването на 150-годишнината от създаването на храма „Св. Троица“.
    ИСТИНСКИЯТ ДЪРЖАВНИК НЯМА РАБОТА, НИТО ИМА ПРАВО ДА СИ ГУБИ ВРЕМЕТО ИЗ РАЗНИТЕ МЮФТИЙСТВА, ПЕТДЕСЯТНИЧЕСТВА И МУТРОполит-иканства.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина