Президентът за ЕСК: Целта на инициативата е да стимулира мисленето за култура в по-широк контекст

Актуално Гласове Градът

Румен Радев в поздравителен адрес за старта на Европейска столица на културата: На добър час, Пловдив!

Президентът на републиката Румен Радев изпрати поздравителен адрес по повод старта на Пловдив- Европейска столица на културата 2019. Държавният глава пожелава успех в реализирането на програмата на кмета Иван Тотев, екипа на фондацията, жителите и гостите на града.

„Целта на инициативата е да стимулира мисленето за култура в по-широк контекст. Да се акцентира върху значението и връзката й с различните сфери на обществения живот. Да се постигне сближаване на нациите в голямото семейство на Стария континент чрез идеи и прояви, представляващи културните забележителности на града – домакин”, пише в поздравителния адрес Румен Радев.

„През вековете културата е силата, обединяваща хората. Тя е посланието на предците към днешния свят, но и завета на съвремието към утрешните поколения. Нека представим достойно хилядолетното богатство и самобитните традиции на Пловдив – най-стария жив град в Европа и един от най-древните градове в света. Нека предадем „заедно“ посланията на инициативата, запазвайки идентичността на родното изкуство и култура”, призовава държавният глава.

Поздравителният адрес завършва с: „На добър час, Пловдив!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.