АктуалноВкусът на градаГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Представят бирата „Густо майна” в Котка и Мишка довечера

Малиновото пиво разнежва вкусовите рецептори в Капана в навечерието на Съединението

Рецептата на Атанас Божков е носител на златен медал в категорията Експериментални бири от седмия ежегоден конкурс за домашно пивоварство

Капана ще каже „Густо майна” в навечерието на Деня на Съединението. Довечера ще се състои премиерата на новата крафт бира „Густо Майна”, вдъхновена от духа на Пловдив. Тя е плод на колаборацията между бургаските Beer Bastards и филибелийската Pelta Brewing, за която това е дебют на крафт сцената. „Густо майна” е raspberry Gose, 4.4% alc.

Гозе е традиционен немски ейл за района на Лайпциг, направен от пшеничен и ечемичен малц и подправен с хмел и кориандър. Отличава се с леко кисел вкус, слаба горчивина, пикантност от кориандъра и добавената хималайска сол.  Гозето на Pelta и Beer Bastards e гарнирано с доволно количество малини за пълно Густо на сетивата.

Рецептата е носител на златен медал в категорията Експериментални бири от седмия ежегоден конкурс за домашно пивоварство, организиран от АДПБ( Асоциацията на Домашните Пивовари в България).

Специален гост на вечерта ще бъде Атанас Божков, създателят на рецептата. Освен ценител на качественото пиво, той е доказал се домашен пивовар, печелейки множество призове и медали по родни и международни конкурси. Той ще ви очаква в Котка и Мишка с бира в ръка, за да разкаже колко е готино да си вариш бирата сам.

Премиерата на „Густо майна” е довечера от 19:30 ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина