АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Под тепето на 10 години

10 е повратната точка при всяко броене. Нашето ново броене започва от днес

Таня Грозданова

Всички знаем, че днес е денят, в който вече стават 141 години, откак „сме свободни, а не робове…“ 

Под тепето избра да се роди на същата дата – З март през 2009-а година, за да можем ЗАЕДНО в Пловдив – Европейската столица на културата, да честваме на този ден и Свободата на словото. 10 години минаха оттогава.

Учените казват, че едно дете на 10 години в социалното си развитие, трябва да може да уважава човека отсреща; да не прикрива емоциите си; да намери нещо, което го влече и да е на ясно, че пакостите и активността са чудесно занимание; както и да притежава способността да вниква под повърхността и отвъд очевидното.

Нумеролозите твърдят, че 10 е повратната точка при всяко броене, изразяваща кулминацията, върха, съвършенството. Символ е на баланса, на хармонията между светлина и мрак, дух и материя, на сливането, на единението, на един съвсем нов път на познание, на отношение към живота.

А древните евреи имали Закон за десетия. Според него, ако девет души имат еднакво мнение по даден въпрос, то десетият е длъжен да защитава обратната теза и да я докаже.

И за разлика от другите медии, които се определят като „първи“, „най-стари“ или „трети“ в града, ние от Под тепето не се броим с другите, не гоним трафик на всяка цена и не злоупотребяваме с доверието ви. Открити сме, честни към вас, нашите читатели, и към професията, на която вярваме, че служим доблестно.

Ровейки в архива на спомените открихме, че пожеланията на читателите ни се сбъдват:

„Винаги да целите десетката!“ , „По-малко лоши новини!“, „Бодете здраво и пукайте всякакви раздути балони!“, „Капана да се утвърди като втория, културния център на града!“, Бранете духа на Пловдив, както го правите…“, „Всеки, който сгафи, да влиза в Капана ви. Който заслужи добра дума пък – да го качите на върха на Тепето!“,  „Продължавайте напред неуморно и отговорно с чиста и будна съвест!“,  „С волен дух и новаторско мислене да се издигнете “Над тепето”. Бъдете искрени!“,  „Под тепето, също както и предходни години си защитавайте каузите, които намирате за важни, без да се интересувате дали настъпват БПЦ, Общината и други“…

Благодарим ви! Честит празник!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. БИХТЕ ЛИ НИ ОТКРЕХНАЛИ КЪДЕ ОТИДЕ (ДОСТЪПНИЯТ ПО „СТРАНИЦИ“ ДОПРЕДИ ПОСЛЕДНОТО „ПОДОБРЕНИЕ“ НА ОФОРМЛЕНИЕТО) АРХИВЪТ, В КОЙТО ОСВЕН СТАТИИ ИМАШЕ И ЦЕННИ КОМЕНТАРИ?
    Цит.: „Ровейки в архива на спомените открихме, че . . . “ ТА ДА ПОРОВИМ И НИЕ?
    А?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина