АктуалноКултураНовини

Пловдив бе джаз

Пълни зали и клубни сцени на джаз феста

Снимки: Виолета Динчева, Под тепето и КАПАНА.БГ

„Бели, Зелени, Червени“

Четири дни Пловдив бе джаз. Градът отново доказа, че е културна столица с енергията, която възпламени Дома на културата и клубните сцени в рамките на Пловдив Джаз Фест 2018. Ценители на качествената музика дойдоха под тепетата от всички краища на България, за да видят и чуят на живо световните звезди Елиане Елиас, Дина ДеРоуз,  Дейв Холанд, Ян Гарбарек. Супер музикантите и техните банди бяха посрещнати от публиката, организаторите и домакините им от хотел 8 ½  и ресторант Хемингуей по начин, който никога няма да забравят, както признаха самите те.  Холанд и Гарберек дебело подчертаха, че визитата им в Пловдив в пълния й букет от преживявания- от срещата им  с феновете до храната, която са опитали в Хемингуей, била несравнима.

Фестивалът премина при препълнена зала в Дома на културата за всяко от концертните събития. Изключително емоционални и впечатляващи бяха и българските акценти от афиша. Музикалният бенефис, в чест на легендарната джаз формация „Бели, зелени, червени“, която получи Наградата на Пловдив Джаз Фест за цялостен принос в джаза, както и джаз картината, нарисувана от Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, бяха знак за високото ниво на нашата музика, съпоставена директно с всепознати емблеми. Пловдив джаз фест 2018 направи така, че българският и световният джаз си подадоха ръце, коментираха нашите музиканти.

Препълнени бяха и клубните сцени в рамките на фестивала. Литературната среща- разговор „Светлата гравитация на думите“ с Аксиния Михайлова, Инна Пелева, Любомир Канов и Александър Секулов накара словото и музиката на се впуснат в красив танц, а късните концерти с последващите джемсешъни в Bee Bop Café допълниха магията на фестивала.

Благодарим на организаторите на Пловдив Джаз Фест- Мира Кацарова и компанията „Блу Ем“, с подкрепата и партньорството на Общинска фондация „Пловдив 2019“, за доставената тотална наслада. Очакваме с нетърпения програмата за 2019г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина