Пловдивчани едва изтраяха шума от впечатляващите военни демонстрации (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Новини

Самолети, хеликоптери, парашутисти и други забавляваха пловдивчани на площада, но всички други – страдаха

Военните демонстрации, част от кампанията за професионални войници „Бъди войник“, разделиха Пловдив. По-голямата част от гражданите усетиха само шума от летателната техника – гърмежите от нископрелитащите самолети и кръжащите хеликоптери дразнеха пловдивчани цял следобед. Алармите на много автомобили се включваха, а домашните животни и малките деца не успяваха да изтърпят необичайните силни звуци. Жителите и работещите в целия център едва изтраяха шума в късния следобед на иначе приятния четвъртък.

Всички, които все пак бяха на площад „Централен“ и наблюдаваха демонстрациите пък останаха доволни. Множество полети, скокове с парашут и различни демонстрации разнообразиха деня и по свой начин показаха отношение към празника на 68-а бригада и военните парашутисти, който се отбелязва на 18 октомври. 16 октомври пък е денят на българската авиация, когато е извършен първият боен полет в рамките на Балканската война.

За много пловдивчани, обаче, 18 октомври 2019-а ще бъде запомнен най-вече с мощния и едва поносим рев на самолетите и хеликоптерите.

снимки: Владимир Янев

Споделете ни във:

18 коментара за “Пловдивчани едва изтраяха шума от впечатляващите военни демонстрации (ГАЛЕРИЯ)

  1. От много рев на родители, че някой нарушил на милото им момче рахата, накрая вместо военен парад, ще има само гей паради

  2. На гейпарадите ръкопляскате и мълчите пореваха няколко самолета голям проблем и аз бях на демонстрацията една жена ме спря и ми каза да предам на пилотите по високо да летяли ревяло децата Ами като играят електронни игри как да видят истински самолети и те подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.